Lüleburgaz’da ulaşıma zam geldi

Lüleburgaz Belediye Meclisi 2022 yılı Nisan Ayı 2. Meclis Toplantısı 6 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 15.00’te ilgili gündem maddelerini görüşmek üzere Sokullu Külliyesi Hamamı Meclis Salonu’nda toplandı.
Lüleburgaz’da ulaşıma zam geldi  

Gündemin 2 Maddesi olarak birinci toplantıda Plan Bütçe Komisyonu’na hava edilen Ticari Taksiler Fiyat Tarifesi arttırılması konusu Komisyondan geldiği şekilde kabul edildi. Ticari taksilerin tarife açılışı 10 TL, şehir içi en kısa mesafe 25 TL, 1 saat bekleme süresi de 70 TL olarak belirlendi.

Gündemin 3. Maddesi olarak Şehir İçi Toplu Taşıma araçlarının Sivil 7. TL, öğrenci 4,50 TL minibüs ücreti talebi Lüleburgaz Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti. Karar komisyondan geldiği şekilde kabul edildi. Buna göre minibüs ücretleri sivil 6,50 TL, öğrenci 4,50 TL oldu.

Gündemin 4. Maddesi gereği Okul Öğrenci Servis Araçları Ücret Tarifesi güncellenmesi talep de Plan Bütçe Komisyonu’na hava edilmişti. Talep komisyondan geldiği şekilde kabul edildi. Buna göre günde iki servis yapan öğrenci servisinin aylık ücreti 280 TL’den 450 TL’ye, günde 4 servis yapan öğrenci servisinin aylık ücreti 350 TL’den 600 TL’ye çıktı. Bu tarifenin servis şoförlerinin kendi insiyatifi ile bu eğitim yılında değil önümüzdeki eğitim yılında uygulanacağı öğrenildi.

İmar Komisyonu’na havale edilen iki evrak da komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

Gündemin son maddesinde İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nden gelen dolu-boş kadro değişikliği talebi Meclis tarafından kabul edildi.

Gündem dışı söz alan AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, Lüleburgaz Belediyesi’nin Lüleburgaz’da Halk Ekmek kurma gibi bir düşüncesinin olup olmadığı sordu.

Lüleburgaz’a halk ekmek açmak için Lüleburgaz Belediyesi’nin ekonomik gücünün yeterli olmadığını belirten Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de halkın ekonomik sıkıntısı çekmesinden dolayı çok rahatsız olduklarını ve bu sıkıntının nedeninin mevcut siyasi iktidar olduğunu belirterek sosyal belediyecilik anlayışı ile birçok ihtiyaç sahibi aileye yardım ettiklerini söyledi.

Toplantı sona ererken Mayıs Ayı Meclis toplantısının Ramazan Bayramı’ndan sonra yapılacağından dolayı tarihinin önümüzdeki günlerde belli olacağı belirtildi.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Ekim 2024, 05:24 tarihinde yazdırılmıştır.