Başkan Kayalı’dan 19 Mayıs açıklaması

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdussamet Kayalı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Başkan Kayalı’dan 19 Mayıs açıklaması  

Başkanı Kayalı açıklamasında, “19 Mayıs 1919 tarihi şanlı milletimizin işgalci emellere karşı milli refleksinin daimi tezahürüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletinden aldığı güç ve destek ile yankıları yüzyıllar sürecek milli mücadelemizin meşalesini Anadolu topraklarına taşıyarak, emperyalist emellere karşı necip milletimizin destansı duruşunu temsil etmiştir”

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdussamed Kayalı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı basın açıklaması şöyle; “Aziz Lüleburgazlılar, Kıymetli Genç Kardeşlerim,

19 Mayıs 1919 tarihi şanlı milletimizin işgalci emellere karşı milli refleksinin daimi tezahürüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletinden aldığı güç ve destek ile yankıları yüzyıllar sürecek milli mücadelemizin meşalesini Anadolu topraklarına taşıyarak, emperyalist emellere karşı necip milletimizin destansı duruşunu temsil etmiştir.

Türk milleti, milli mücadele boyunca bağımsızlık gayesinde olan tüm mazlum milletlere örnek olacak bir birlik ve beraberliği muhafaza etmiş, kardeşliğini pekiştirmiş, Şehid olmuş, Gazi olmuş ama bayrağına leke sürdürmemiş, bağımsızlığını mezata çıkarmamıştır. 19 Mayıs 1919 tarihi, işte böyle şanlı bir mücadelenin Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde vatan sathında hakim oluşunun dönüm noktası ve başlangıç vetiresidir.

Gençlerimiz milli mücadeleden bugüne vatanı müdafaa gayesi ile nice badireleri sarsılmaz irade ve azimleri ile aşmış, milletimizin umudu ve ümidi olmuştur. Bu milletin gençleri Şehid düşmüştür ama esir düşmemiştir. Gazi olmuştur ama vatanına namahrem eli sürdürmemiştir.

Genç Kardeşlerim,

Biliniz ki; Türkiye bugün 103 yıl öncesini anımsatacak kadar önemli mücadelelerin ortasındadır. Küresel sistemin tümden değişmeye yüz tutması, dünya üzerinde adaletsizlik ve zulüm dalgalarının devamlı olarak artması, Türk milletine duyulan ihtiyacı perçinlemiş; Türk gençliği bu minvalde tüm dünya mazlumlarının umudu haline gelmiştir. Sizlerin gayret ve çalışmaları sayesinde inanıyorum ki; Türkiye, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde dünyada hak ettiği mevkide yerini alacak, ‘’ Dünya beşten büyüktür’’ anlayışı ile hakkın ve adaletin yılmaz sancaktarı olacaktır.

AK Parti olarak iktidarda bulunduğumuz süre boyunca; sizlerin kendini geliştirmesi, bilim, ilim ve irfan yolunda büyük başarılara imza atması için büyük reformlara imza attık. 2002- 2020 yılları arasında Gençlik ve Spor alanında ilimiz genelinde tam 615.6 Milyon TL yatırım yaptık ve yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Çünkü biz, her birinizin bu millet için büyük bir değer olduğunun bilinci ile sizler için çalışmayı en büyük mutluluk olarak kabul ediyoruz. Önünüzdeki engelleri kaldırmaya devam edecek ve Büyük Türkiye idealimize sizler ile birlikte ulaşacağız. Sizler milletimizin tarihi kimliğinde muhafaza ettiği yüce değerleri nesilden nesile aktardıkça 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşacak, güçlü, huzurlu ve mutlu yarınları hep beraber karşılayacağız.

19 Mayıs ruhunu anlamanız, bu ruhu hayatınızın her alanında benimsemeniz, biliniz ki; umutsuzluğu bertaraf edecek, yorgunluk, yılgınlık ve başarısızlığı yer ile yeksan edecektir. İmanlı kalplerinizle kararmış sinelere ışık tutacak, merhamet ve diğerkamlığınız ile tüm mazlumlara bir güneş gibi doğacaksınız. Zira geçmişte bunu yapan bir ecdadın günümüzdeki temsilcisi olan sizler, gelecekte de bunu yapacak kudret ve inanca sahipsiniz.

Kardeşlerim,

Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Kadim değerlerimiz ve kültürümüzün sizin gönül hazinelerinizde ve karakterinizde saklı olduğunu iyi biliyoruz. Sizler de kendinize güvenininiz ve bizim her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayınız. Fikirleriniz, değerlendirmeleriniz bizim için azami önem taşımaktadır. Ortak paydası vatan olan, bayrak olan her kardeşimiz gönlümüzün en kıymetli yerinde makam sahibidir.

Bu duygu ve düşünceler ile sizlerin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanlarını saygıyla anıyor, her birinize en kalbi duygular ile hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum. “

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:22 tarihinde yazdırılmıştır.