Lüleburgaz’da 2 bin imza toplandı

Lüleburgaz’da Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait Şeker Gübre Depoları arazisinin konut alanına çevrilerek satışa çıkarılmasına karşı geçtiğimiz hafta 3 gün içinde toplanan yaklaşık 2 bin imza Lüleburgaz Mal Müdürlüğü’ne götürüldü.
Lüleburgaz’da 2 bin imza toplandı  

Lüleburgaz Kaymakamlığı’na giderek imzaları teslim eden Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, ardından basın açıklaması yaptı.

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu  adına konuşan Lüleburgazlı Aktivist Hakan Dedeoğlu; yaptığı açıklamada “6 bin 630 metrekarelik çok kıymetli arazinin ne yazık ki son 20 gün içinde oldubittiyle satılmakta olduğunu duyduk. Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu olarak bir araya gelerek bu konudaki meselenin değerlendirmesini yaptıktan gerekli adımları attık” dedi.

“EMİR DEMİRİ KESER MANTIĞI”

Dedeoğlu; “Bundan sonraki süreç Lüleburgaz halkının yoğun imza kampanyası ile devam etmekte. Vurgulamak istediğimiz husus bundan 25 yıl öncesi rahmetli, Çetin Yelmez başkanımız döneminde meclis kararıyla imara kapatılmış yeşil alan belirlenmesi gerçeğiydi. Ancak sonradan mevcut belediye başkanı ve meclis üyeleri de mevcut karara uyum gösterdiklerini, burası ile ilgili projelerini ortaya koydular. Genel anlamda Yaşlılar Evi, Çocuk kreşi benzeri bir sosyal projeyle değerlendirilmesi istenen bu alanın ne yazık ki emir demiri keser mantığıyla değişikliğe uğratıldığını gördük. Dolayısıyla biz, bu işe itiraz ettiğimizi ifade ettik. Bu alanın ranta değil halka hizmet vermesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

2 BİN İMZA TESLİM EDİLDİ

İmza kampanyası kapsamında toplanan yaklaşık 2 bin imzayı teslim ettiklerini söyleyen Dedeoğlu; “Şu anda topladığımız imzaları Mal Müdürlüğü’ne sunduk. Yapılması gereken en önemli şey halkımızın bu meseleye sahip çıkmasıdır. Biz oranın konut yapılaşması ile devam etmesini istemiyoruz. Halkın tümüyle faydalandığı bir alan olmasını istiyoruz” dedi.

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:26 tarihinde yazdırılmıştır.