ÖĞRETMENLER VE TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİ 2 KASIM DA İŞBIRAKIYOR

Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği’nden yapılan açıklamada öğretmenler ve tüm eğitim emekçilerinin 2 Kasım 2022 tarihinde iş bıraktığı belirtildi.
ÖĞRETMENLER VE TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİ 2 KASIM DA İŞBIRAKIYOR  

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun  bir an önce iptal edilmesi gerektiğini belirtildi açıklama şöyle; “Öğretmenlere büyük bir müjdeymiş! gibi sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu; Eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı, öğretmenler arasındaki dayanışmayı ortadan kaldırıp yerine rekabet ve yarışı koyan, Öğretmenleri apoletlendirerek kamuoyu nezdinde itibarsızlaştıran, öğretmenler odasındaki, okuldaki  iç ve iş barışı bozacak olan bir kanundur.

            Öğretmenlik bir uzmanlık mesleğidir. Her öğretmen arkadaşım, Eğitim Fakültelerinde hem branşında eğitim alıyor, hem de o öğrenmiş olduğu branşının özelliği olan akademik bilgiyi genç dimağlara verebilmeyi, çocuklarımıza, gençlerimize öğretebilmeyi, çocuk, genç ve ergen psikolojisini  öğreniyor. Yani Eğitim Fakültesinden mezun olmuş herkes, hem branşındaki akademik bilgi ile hem de o bilgiyi aktarabilme özelliği ile yüklenmiş oluyor. Bu demektir ki her Eğitim Fakültesi mezunu olan arkadaşımız birer “UZMANDIR” . Yakın geçmişimizde yapılan KPSS gibi sınavları da düşünecek olursak, ÖMK ile yapılacak olan kariyer basamakları sınavı sonucunda bizler uzman olmayacağız. Belirttiğimiz gibi bizler zaten alanında  uzman eğitimcileriz.

            Sadece, yapılacak olan bir sınav sonucuna göre yani optik okuyucunun değerlendireceği bir cevap kağıdına doğru kutucuğu karalayarak uzman olunmaz. Uzmanlık bir süreç işidir, emek verilerek çalışılarak kazanılan bir sıfattır. Bizler de bu sıfatı Üniversitelerimizin Eğitim Fakültelerinden mezun olarak elde ettik.

            Uzmanlık Sınavı, Öğretmenlerin Bursluluk Sınavına Döndü…,

            Yapılacak olan sınava tepkiyi azaltmak için, “…sorular çok kolay olacak…”, “…sınavda başarılı olanların maaşında 2500 TL uzmanlık ödemesi olacağı…” gibi kandırmaca ve sınavı cazip hale getirme çabaları sergilenmektedir. “…Yani gir sınava, doğru kutucuğu karala aylık 2500 TL yi al”. Bizler bunu kabul etmiyoruz.

ÖMK ya karşı gelin birlikte hareket edelim, çağrısına cevap veren eğitim emekçilerinin örgütlü olduğu sendikalardan 13  tanesi bir araya geldi ve aşağıdaki talepleri dile getiren ortak bir bildiri hazırladı ve imza altına aldılar. Bu talepleri karşılanmadığı için 2 KASIM 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ İŞ BIRAKMA kararı aldılar.

2 KASIM 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ ÖĞRETMENLER VE TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKIYOR…

13 SENDİKANIN ORTAK TALEPLERİ;

·        ÖMK, öğretmenlerin ve onların temsilcileri olan sendikaların görüşleri alınarak yeniden düzenlenmelidir.

·        Eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi sağlanmalıdır.

·        Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. Dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir.

·        Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır.

·        Kamuda mülakat uygulamasına son verilmelidir.

·        Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir

·        Öğrencilerimizin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme hakları, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır.

13 sendikaya mensup eğitim emekçileri bu taleplerin yerine getirilmesi için üretimden gelen güçlerini kullanarak 2 KASIM 2022 de 1 GÜN SÜREYLE İŞ BIRAKIYOR!!. Sendikalara üye olsun olmasın tüm eğitim emekçilerini haklarına ve meslek onuruna sahip çıkmaya çağırıyoruz.

            Ayrıca, 2 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 12.30 da Üçgenpark ta (İşbankası önü) buluşarak, taleplerimizi yüksek sesle haykıracağız. Emek ve demokrasiden yana olan tüm dostlarımızı sesimize ses gücümüze güç katmaya omuz omuza mücadele etmeye davet ediyoruz…”

Ertan BAYER

 

 

 

               

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.