Ahmet Kozuk, 24 Kasım’da ebediyete uğurlandı

Lüleburgaz’ın sevilen öğretmenlerinden Kaynarca doğumlu emekli okul müdürü Ahmet Kozuk (69) 23 Kasım 2022 Çarşamba günü vefat etmişti.
Ahmet Kozuk, 24 Kasım’da ebediyete uğurlandı  

Fatma Kozuk’un eşi Hüseyin ve Emre Kozuk’un babası olan Ahmet Kozuk, geçtiğimiz Ocak Ayı’nda Korovirüs hastalığına yakalanmış ardından iyileşmişti.

Ancak hastalığın hasar bıraktığı Ahmet Kozuk, 31 Ağustos’ta rahatsızlanmış ve Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Tıp Fakültesi’nde tedavi görmeye başlamıştı.

23 Kasım 2022 Çarşamba günü sabaha  karşı hayatını kaybeden Lüleburgaz’ın sevilen öğretmeni Ahmet Kozuk, dün yani  24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğle namazının ardından Sokullu Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Lüleburgaz yeni mezarlıkta toprağa verildi.

Ahmet Kozuk’un cenaze törenine ailesi, akrabaları, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Oda başkaları, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aladdin Güncer, CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz,  Ahmet Kozuk’un beraber çalıştığı ve yanında ayırmadığı öğretmenler Şükrü Çetin, İbrahim Özenbaş ve çok sevdiği hizmetli Süleyman Tatar, Ergene Nehri’nin temizlenmesi için mücadele ettiği Hakan Dedeoğlu, CHP Lüleburgaz İlçe Yöneticileri,  Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, ADD, Ahmet Kozuk’un öğretmen arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Ahmet Kozuk’un eşi Fatma Kozuk’u da bizzat ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Hürfikir Gazetesi olarak Merhum’a Allah’tan rahmet acılı yakınlarına başlığı diliyoruz.

Ahmet Kozuk kimdir?

1953 Kaynarca doğumlu Ahmet Kozuk, 1978-1979 eğitim ve öğretim yılında Kepirtepe Eğitim Enstitüsü Sınıf öğretmenliğinden mezun oldu.

Sivas-Hafik’te 1979 yılında öğretmenlik mesleğine başladı. Demiköy-Hamdibey, Pınarhisar-Karıncak, Lüleburgaz –Ovacık Necdet Tekin İlköğretim Okulu daha sonra Ovacık Necdet Tekin İlkokulu oldu, Oklalı İlköğretim Okulu ve Lüleburgaz 80. Yıl İlköğretim Okulu’nda görev yaptı.

2013 yılında Lüleburgaz 80. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü olarak 60 yaşında emekli olan Ahmet Kozuk, 34 yıllık meslek hayatının 29 yılını idareci olarak tamamladı.

Özellikle Ovacık’ta görev yaptığı yıllarda 1988-2006 yılları arasında Ergene Nehri’nin temizlenmesi için çok mücadele etti.

Ovacık’ta görev yaptığı yıllarda Köy Muhtarı Merhum Erdin Orcan, Okulun Matematik Öğretmeni Şükrü Çetin, Müzik Öğretmeni İbrahim Özenbaş ve Okul Hizmetlisi Süleyman Tatar ile okulun öğrencileri ile spor dallarında başarıdan başarıya koştu.

Lüleburgaz’ın unutulmazları eğitimcileri arasında yerini alan Ahmet Kozuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde göz yaşları içinde toprağa verildi.

Ertan BAYER

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:19 tarihinde yazdırılmıştır.