Sinemalar artık çok boyutlu ve hareketli olacak

Günümüzde artık sinemalar şekil değiştiriyor. Sinemayı 2D izlerken son dönemlerde 3D ve farklı boyutlardaki filmler daha çok ilgi görüyor. Özellikle son zamanlarda çıplak gözle izlenen filmlerin sayısı giderek azalıyor. Bu nedenle sinema görüntü sistemleri ve yazılımlarında uzman Ertech, gelecekte bütün sinemaların çok boyutlu ve hareketli olacağının altını çiziyor!
Sinemalar artık çok boyutlu ve hareketli olacak  

Sinema artık eğlenceden çok, farklı kültür yapılarının geçişini sağlayan bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Son dönemlerde ise sinemayı artık 2d’den fazla boyutlarda izlemek ayrı bir zevk ve görsel şölen olarak karşımıza çıkıyor. Sinema izleyicileri artık filmleri izlerken daha fazla içinde olmayı istiyor. Özellikle bazı filmleri çıplak gözle izlemek hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu nedenle Ertech, gelecekteki bütün sinemaların çok boyutlu ve hareketli olacağının kaçılmaz olduğunu dile getiriyor.
 
Ertech, sinemanın bu dönüşümünü sağlayarak izleyicileri sihirli bir halının üzerindeymişçesine filmin kalbine, heyecan verici aşk, korku ya da macera öyküsünün tam ortasına götürüyor. Sinemanın hareketli koltukları bedeninizle orada olmanızı sağlıyor. Ertech’in kullandığı sıradışı efektler sayesinde salonu dumanlar kaplayıp da kokusunu duyabilirken yüzünüze su damlaları bile çarpabiliyor.  Ertech, ne izliyor olursanız olun filmin atmosferine göre ışık, ses, ıslaklık, duman, hareket rüzgar, hava gibi ek öğelerle sizi o gerçekliğin tam ortasına çekiyor. Sinema koltukları izlenen görüntüye göre hareket ediyor. Gerçekten çarpmış, uçmuş gibi hissetmeniz için iniyor, çıkıyor, sarsılıyor.
 
Hareketli Sinema ile Kendini Daha Çok Filmin İçinde Hisset
 
3d, 5d hatta 8d sinema deneyimini bazılarımız mutlaka yaşamıştır. Çünkü artık büyük alışveriş merkezlerindeki küçük sinema salonlarında bu deneyim yaşanabiliyor. Sadece küçük sinema salonlarında değil artık tüm sinema salonlarında hareket teknolojisi uygulamak mümkün. Konuyla ilgili Ertech Yönetim Kurulu Başkanı Değer Erten; “Tüm sinema salonlarına, bugüne kadar kullanılmamış gerçeklik efektleri ve simüle hareket teknolojisini uygulayarak, müşterilerin kendilerini daha fazla filmlerin içerisinde hissetmelerini sağlamamız mümkün.” şeklinde belirtiyor.
 
Türk girişimci Değer Erten tarafından 2009 yılında kurulan Ertech, kullandıkları kendilerine özgün farklı efektlerle çok boyutlu filmlerde baş ağrısı, göz yorgunluğu yapmayan pasif stereoskopik teknolojisi kullanıyor. Konuyla ilgili Ertech Yönetim Kurulu Başkanı Değer Erten; eğlenceyi gerçekçi yaşatmak isteyen sinema işletmecileri için ürünlerin uygun bir yatırım aracı olduğunu ve uluslararası standartlarda dışa bağımlılığı olmayan yüzde 100 Türk teknolojisi ile üretildiğini belirtiyor. Satış sonrasında çok kuvvetli bir bakım ve teknik servis ekibine sahip olan Ertech, sinema tutkusunu farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor.
 
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Ekim 2024, 01:33 tarihinde yazdırılmıştır.