İlçe Tarım Müdürlüğü’nden “Hibe Destek Programı Toplantısı”

Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürlüğü, önceki gün Lüleburgaz’da bulunan çiftçilere yönelik verimli bir toplantı gerçekleştirdi.
İlçe Tarım Müdürlüğü’nden “Hibe Destek Programı Toplantısı”  

Lüleburgaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 20 Aralık 2022 Salı günü Lüleburgaz Durak Mahallesi’nde bulunan  Lüleburgaz  Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda Kırsal Kalkınma Alet Ekipman Hibe Desteği  başvuruları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı da çiftçileri bilgilendiren Kırklareli İl Tarım Müdürü Mehmet Aksoy ve Lüleburgaz İlçe Tarım Ve Ormancılık Müdürü Abuzer Sağdıç aynı zamanda Üreticilerin  konu ile ilgili soruları cevaplandırıldı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy; “Ülkemiz 2022 yılında 130 milyon ton bitkisel üretimle birlikte Avrupa'da birinci sıradadır. Kendi kendine yeten ülkeler içerisinde iyi bir durumdayız. Biz üretimi sürekli hale getirmek için Tarım Bakanlığı olarak kırsal kalkınma ekonomik alt yapılar adı altında desteklenme modelleri ile çiftçimizi desteklemeye çalışıyoruz. Biz diyoruz ki siz üretin biz devlet olarak yanınızdayız. Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü olarak çiftçimize gerekli bütün teknik yardım ve desteği vermeye çalışıyoruz. Kırklareli çiftçisi ve üreticisi Türkiye’nin en çok modernizasyon makinasını kullanan çiftçidir” dedi.

 

Aksoy’un konuşmasının ardından Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli personel Engin Karagöz tarafından çiftçilere kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi ve tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ile kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi konularında bilgiler verdi.

 

Karagöz, tarıma dayalı ekonomik yatırımların yeni yatırımlar, tamamlama yatırımları, kapasite arttırma yatırımları, teknoloji yenileme ve modernizasyon yatırımları olduğunu belirterek; “Bu yatırımlara gerçek, tüzel kişiler, anonim şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, tarım kredi ve tarım satış kooperatifleri, tarımsal üretici birlikleri başvuru yapabilirler. Başvuru sahiplerinin çiftçi kayıt sistemine ya da bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir. 3 yıllık izleme süresini tamamlamış olanlar tüm konularda başvuru yapabilirler. 3 yıllık izleme süresinin 1 yılını tamamlamış olanlar ise kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, teknoloji yenileme ve modernizasyon da bulunan projelere başvuru yapabilirler. Buradaki 3 yıl ile 1 yıl kıstası daha önceki proje alan yatırımcıları ilgilendirmektedir” dedi.

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.