“Lüleburgaz’ı geleceğe hazırlıyoruz”

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. ismail Yüksek, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ı ziyaret etti.
“Lüleburgaz’ı geleceğe hazırlıyoruz”

Başkanlık makamında Rektör Yüksek’i konuk eden Halebak, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Yüksek ile birlikte Lüleburgaz’a Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bölümlerinin açılması konusunda bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Halebak, teknoparkı olan bir kampüs yapma düşüncesiyle, bu konuda yapılacak çalışmalarla ilgili, nasıl ve neler yapılabilir, konularını görüştüklerini belirtirken, “Sayın Yüksek ile birlikte Lüleburgaz’ı gezerek, kendisine kentimizi tanıttık. Lüleburgaz ile ilgili bilgiler verdik. Biz Lüleburgaz’ı geleceğe hazırlıyoruz. Lüleburgaz’ın üniversite şehri olmasını istiyoruz. Günümüzde bilgi çok önemli. Bilginin üretime dönüştüğü yerler teknoparkladır. Bu anlamda yapacağımız kampüsün içinde mutlaka bir tekno park olacaktır. Biz yaşadığımız kentin hizmetler sektöründe bir kent olmasını istiyoruz” dedi.

Halebak, önümüzdeki günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin ile görüşeceklerini ifade ederken, “Ben her bir üniversite için para ve arazi vermeye hazırım” şeklinde konuştu.

Ömer MUTLU

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:22 tarihinde yazdırılmıştır.