Ensar Vakfı, deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor

Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyyup Sabri Erdem, 6 Şubat 2023 Tarihinde olan Depremden sonra Ensar Vakfı genel merkezi ve 150 şubesinin deprem bölgesine yaptığı yardım faaliyetleri hakkında açıklamada bulundu.
Ensar Vakfı, deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor  

Başkan Sabri Erdem yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kahramanmaraş merkezli ve çevresindeki 10 ilimizde etkili olan depremin ilk saatlerinden itibaren Türkiye genelindeki 150 şubemizle koordineli olarak bir seferberlik başlatılmıştır.

Öncelikli olarak bölgede bulunan Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa’daki yurtlarımızda durum tespiti yapılmıştır. Öğrencilerimizde herhangi bir can kaybı ve yaralanma durumu bulunmamakla birlikte buradaki öğrencilerin güvenli yerlere tahliyesi için çalışmalar hızlıca başlatılmıştır.

Öğrencilerimizin memleketlerine ulaşımı sağlanmış olup 20 yabancı uyruklu öğrencilerimiz ise; önce Bingöl yurdumuza, akabinde Bağcılar yurdumuza yerleştirilmiştir.

Türkiye genelindeki 150 şubemiz ile koordineli olarak ilk etapta gönüllü kurtarma yapabilecek kişiler AFAD ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte bölgeye ulaştırılmıştır. Tüm şube ve gönüllülerimize yardım çağrısı yapılarak “yardım organizasyonu” başlatılmıştır.

AFAD ve Kızılay’ın başlatmış olduğu yardım kampanyasına tüm şubelerimiz ve üyelerimizle nakdi destek sağlanmış ve sağlanmaya devam etmektedir.

Diğer taraftan tüm şubelerimiz insani yardım malzemesi toplanması ve Afet Koordinasyon Merkezlerine teslimi veya afet bölgelerine ulaşımı konusunda kendi bulundukları yerde çalışmalar yapmaktadır.

Bu kapsamda “13 tır su, 10 tır ekmek, süt, bebek maması, kek, bisküvi, meyve suyu, kuru gıda gibi muhtelif gıda yardımı, 8 tır battaniye, atkı, bere, hijyen malzemesi, giysi, 3 tır oyuncak” bölgelere intikal ettirilmiştir.

 “2 tır kömür ve 976 adet soba” dağıtımı yapılmıştır

Gençlik teşkilatımız olan Genç Ensar ekibi depremden etkilenen bölgelerdeki çocuklara ulaştırmak amacıyla hayırseverlerden topladıkları oyuncaklar ve bölgedeki acil ihtiyaçlardan biri olan ateş düşürücü ilaçlar ile birlikte yola çıkmıştır.

Üniversitelerin yıl sonuna kadar online eğitime geçmesi kesinleşirse Valilik ve GSB ile koordineli olarak tüm Türkiye’deki “6.590 yatak kapasitesine sahip 62 yurdumuz” ile depremden etkilenen ve kalacak yeri olmayan ailelerin hizmetine sunma kararı aldık.

Şu anda Valilik tarafından yönlendirilen “210 kişi” Antalya, Kayseri, Rize, Boğazlıyan ve Bağcılar yurtlarımızda kalmaya başlamıştır.

Ayrıca bölgede “50 adet çadır” kurulmuştur.

Yine bölgede yemek ihtiyacını karşılamak adına Kahramanmaraş’ta, Gaziantep İslâhiye ve Nurdağı, Şanlıurfa’da olmak üzere “4 noktada günlük 15.500” kişilik çorba ve sıcak yemek çıkarılmaktadır.

Mütevelli Heyeti Üyemiz şirketindeki tüm karavanlarını Malatya’da engelli, yetim, öksüzlerin hizmetine sunmuş, bünyesindeki araçları çeşitli STK’lerin hizmetine vermiştir.

Ayrıca Tüm Şubelerimiz ve yüzlerce gönüllülerimiz ile Valiliklerin ve Belediyelerin Koordinasyon Merkezlerine, Deniz Feneri Derneğine ve kardeş STK’lere lojistik destek verilmiş bu merkezlerden deprem bölgesine giden 157 tırın hazırlanmasına destek sağlanmıştır,halen yardımların toplanmasına ve deprem bölgesinde dağıtılmasına devam edilmektedir.

Tüm gücümüzle çalışarak, dünyanın en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız bu zorlu günlerin üstesinden gelmeye çalışacağız. Bu vesile ile depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.1 dedi.

Haber Merkezi

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:19 tarihinde yazdırılmıştır.