Hatay Mutfağı hizmete açıldı

Lüleburgaz Halkına hizmet verecek olan “Hatay Mutfağı” gerçekleştirilen görkemli açılış töreni ile hizmete açıldı.
Hatay Mutfağı hizmete açıldı  

Gökhan KAN- Lüleburgaz Halkına hizmet verecek olan “Hatay Mutfağı” 30 Mart Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirilen görkemli açılış töreni ile hizmete açıldı.
Açılış törenine AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Kaymakam Cemalettin Yılmaz,  Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Şube Müdürleri Nedim Çetin ve Sait Aydın, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, LİAD Başkanı Cengiz Konca ve çok sayıda Lüleburgazlı katıldı.
Açılış kurdelesini Milletvekili Gürşan, Kaymakam Cemalettin Yılmaz ve işletme sahiplerinden Vet. Asım Karakaya birlikte yaparak mekanı resmen açtılar.
Hatay Mutfağı’nın Lüleburgaz’da bir ilk olduğunu belirten Asım Karakaya, ortağı Mevlüde Atıcı ile birlikte Hatay yöresine özgü leziz tatları Lüleburgazlıların damak zevkine sunacaklarını belirtip protokole mekanı gezdirip ürünler hakkında bilgiler verdi. İşletmenin KOSGEB Projesi kapsamında girişimci bayanlara sağlanan imkanlarla Mevlüde Atıcı tarafından açıldığı öğrenildi.
Mevlüde Atıcı, Hatay’a özgü tatları Lüleburgazlıların çok seveceklerine inandıklarını belirterek “ Mekanımızda Sini Kebabı, kağıt kebabı, tuzda tavuk, kurutulmuş dolma ve sarma, içli oruk, turuç tatlısı, ceviz ve kabak tatlısı, cara çökeleği, tatlandırılmış zeytin, kekik salatası, çökelek ve tuzlu yoğurt olmak üzere birçok has doğal ürün sunacağız. Halkımızı bu tatları denemek için İstanbul caddesi Aqua Diş Kliniği Yaman Hotel Karşısındaki yerimize bekliyoruz” dedi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.