Lüleburgazda AĞAÇ KARDEŞLERİ yetişiyor

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, Lüleburgaz’da AĞAÇ KARDEŞLİĞİ projesini Lüleburgaz Atatürk İlkokulu 3A,B,C,D , Bahçelievler İlkokulu 3D, Kocasinan İlkokulu 3A, Şehit Mednan Tuna İlkokulu 4A sınıflarında uyguladı.
Lüleburgazda AĞAÇ KARDEŞLERİ yetişiyor  

Kırklareli genelinde sadece bu 7 sınıfta uygulanan projede ki öğrencilere TEMA Vakfı tarafından gönderilen hediyeler verildi.

Tüm idare, öğretmen, öğrenci ve velilere projeye dahil oldukları için teşekkür edildi.

Proje hakkında gazetemize bilgi veren TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman yaptığı açıklamada; “Ağaç Kardeşliği Projesi; 2016 yılı itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle uygulanmaktadır. Proje, yardımseverlik koşusu yapan gönüllü koşucuların desteğiyle hayata geçirilen bir doğa eğitim projesidir. Proje ile ilkokula giden çocukların doğayla ilgili deneyimsel tecrübelerini artırmaları; ekosistem, endemik bitki, biyolojik çeşitlilik gibi kavramları tanımaları ve tohum yetiştirme sürecini gözlemlemeleri ve "Orman Ekosistemi ve Biyolojik Çeşitlilik" konusunda farkındalık kazanmaları amaçlanmaktadır. Aynı zamanda oluşturulan "Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Hatıra Ormanı"yla erozyonla mücadeleye katkı sunulması hedeflenmektedir.

Faaliyetler ve Eğitim Etkinlikleri

Proje kapsamında doğadaki ilişkiler, orman ekosistemi, tohum yetiştirme ve gözlemleme, biyolojik çeşitlilik ve endemik bitkiler ile ilgili farkındalık yaratmak üzere ilkokul çocuklarına yönelik eğitim içeriği ve malzemeleri geliştirilmiştir.

Afiş, sunum, gözlem defteri, gözlem kutusu, yaprak çarkı ve ağaç kartları gibi eğitici materyaller içeren ve ilkokul seviyesindeki çocuklara özel hazırlanan kısa süreli etkinliklerle uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca proje ile çocukların kendi yörelerine özgü tohumlardan kendi fidanlarını yetiştirmeleri sağlanarak bitki yetiştirme sürecini deneyimleyebilmeleri amaçlanmaktadır.” Dedi.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:25 tarihinde yazdırılmıştır.