Geri Dönüşüm eğitimleri sürüyor

“Geri Dönüşüm ile Geleceğim Muhteşem Olacak” Projesi Okul Eğitimleri tüm hızıyla ediyor.
Geri Dönüşüm eğitimleri sürüyor  

Gökhan KAN- 3 K İnşaat Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. Proje Sorumlusu ve Tesis Müdürü Çevre Mühendisi H. Esra Karabirgül, 2 Ocak 2013 tarihinde Lüleburgaz Belediyesi ile 3K Firmasının imzaladığı protokolün yürürlüğe girdiğini belirterek, Ambalaj atıklarının toplanması ve geri dönüşüme sevkinin sağlanmasına dair protokolün hayata geçirildiğini kaydetti.
Karabirgül “ Protokol kapsamında Lüleburgaz genelindeki tüm okullarımızda konu hakkında eğitimler veriyoruz. 1 Mart tarihinde öğrencilere okullarda verdiğimiz eğitimler dönem sonuna kadar sürecek. 3 Nisan Çarşamba günü Özel Şimşek Koleji’nde eğitim vereceğiz. Bunun yanında Nisan ayı içerisinde de ev toplantıları yaparak Lüleburgaz halkına bilgilendirmelere başlayacağız” dedi.
 
Ambalaj atıklarının toplanması, taşınması ve geri dönüşüme sevkinin sağlanmasına dair Lüleburgaz Belediyesi ile toplama ve ayırma tesisi lisansı bulunan 3K Firması arasında imzalanan protokol kapsamında 3K Şirketi, ambalaj atıklarının toplanmasında tek yetkili firma olarak görevlendirildi. Edinilen bilgiye göre de yetkili firma dışında lisanslı veya lisanssız herhangi bir kuruluş ya da kişilerce toplanmasının yasak olduğu ayrıca 24.08.2011 tarihli 28035 Sayılı Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği 8. Maddesinin 2. Fıkrasının i bendince farklı firma ve kişilerin atıkları toplamasının yasak olduğu, atıklarını yetkili firma dışında kişi veya firmalara verenlerin de suça ortak olacakları öğrenildi
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Ekim 2024, 01:33 tarihinde yazdırılmıştır.