Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. Yıl dönümü Kutlu Olsun

Lüleburgaz’da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’uncu yıl dönümü sebebiyle anma töreni düzenlendi.
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. Yıl dönümü Kutlu Olsun  

Anma töreni 20 Temmuz 2023 Perşembe günü saat 11.00’de Lüleburgaz Yeni Tören Alanı’nda gerçekleştirildi.

Törene Türkiye Muharip Gaziler Derneği Lüleburgaz Temsilciliği üyeleri ve Lüleburgaz Ak Parti İlçe Örgütü katılım sağladı.

Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması başladı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Lüleburgaz Temsilcisi Faruk Batı, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’uncu yıl dönümü sebebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Gazilerimizi canı gönülden kutluyorum”

Faruk Batı; “Kahraman Gazi arkadaşlarım, bugün burada 20 Temmuz 2023’te Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’uncu yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 49 yıl önce Kıbrıs’ta canlarını ortaya koyarak fedakarca ve cesaretle savaşarak Türk devletinin iradesini, kararlılığını ve haklılığını düşmana kabul ettirdiniz. Sizler 49 yıl önce kahramanca savaşarak soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak Kıbrıs Türkünün lideri Rauf Denktaş’ın kurucu Cumhurbaşkanı olduğu KKTC’nin kuruluşunda kale taşları oldunuz. Bu vesileyle gazi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gösterdiğiniz kahramanlık ve cesaretinizden dolayı tüm Kıbrıs gazilerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi.

“Rahmet ve saygıyla anıyorum”

Batı açıklamasının devamında; “Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşen 498 can kardeşlerimizi 70 mücahidi ve 270 Kıbrıs Türkü şehit oldu. Başta Kıbrıs Barış Harekatı’nın gerçekleşmesi için iradelerini ortaya koyan ve ebediyete intikal eden o zamanki Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, bakanlarımıza, gazi Meclisimizin üyelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kıbrıs Barış Harekatı’ndaki komutan kademesine, KKTC’nin kurucu cumhurbaşkanlarını Rauf Denktaş ile bağımsızlık mücadelesinde şehit olan T.M.T mensupları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve aramızdan vefat edip ayrılan gazilerimizi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına rahmet ve saygıyla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. KKTC vatandaşı kardeşlerimize kurdukları Cumhuriyetin şanlı bayrağı altında hür ve bağımsız bir şekilde yaşamalarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yağız Doruk KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:26 tarihinde yazdırılmıştır.