BU KARAR, ANAYASAL DÜZENE KARŞI AÇIK BİR BAŞKALDIRIDIR!

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, 12 Kasım 2023 Pazar günü saat 17.00’de Üçgen Park’ta bir basın açıklaması yaptı.
BU KARAR, ANAYASAL DÜZENE KARŞI AÇIK BİR BAŞKALDIRIDIR!  

Yapılan basın açıklamasında Yargıtay 3. Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını tanımamasının Anayasal Düzene karşı başkaldırı olduğu belirtildi.

Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç’in okuduğu basın açıklaması şöyle; “ Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa Mahkemesinin Şerafettin Can Atalay başvurusunda verdiği ihlal kararı üzerine bugün aldığı “bu karara uymama” ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması şeklindeki kararı Anayasal düzeni değiştirme teşebbüsüdür. Yani yargının yasamaya müdahalesidir.

Yargıtay 3. Dairesinin; Anayasa Mahkemesini âdeta terör örgütleriyle birlikte hareket etmekle suçlayan, milletin iradesi olan yüce Türkiye Büyük Millet Meclisini yok saymaya  çalışan, bir yargı makamının Türk Milleti adına verdiği karara yakışmayacak ifadeler kullanan kararı, hukukun üstünlüğü ilkesinin geçerli olduğu bir hukuk devleti için dönüm noktası niteliğindedir. Demokrasiye müdahaledir.

Anayasa Mahkemesi üyelerini hedef gösteren, bu karara imza atan Yargıtay üyeleri derhal, görevden el çekmeye davet edilmeli ve haklarında Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu tarafından ceza soruşturması başlatılmalıdır.

İçinde bulunduğumuz bu anti-demokratik durum AKP nin  yapmaya hazırlandığı yeni anayasanın nasıl olacağının habercisidir. Cumhurbaşkanı dünkü konuşmasından da bu durumu perçinlemiştir.

Bugüne kadar her türlü darbe teşebbüsünün tereddütsüz karşısında yer alan emek ve demokrasi güçleri  demokratik hukuk devletini korumak ve geliştirmek için üzerine düşen görevi yapmaktan asla çekinmemiştir ve çekinmeyecektir .

  Anayasa Mahkemesinin kararı derhal uygulanmalı ve TİP Hatay Milletvekilli Şerafettin Can Atalay hemen serbest bırakılmalıdır.”

Ertan BAYER

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.