Rumeli Eğitim Vakfı’ndan 26. İftar

Merkezi Lüleburgaz’da bulunan Rumeli Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, bu yılın Ramazan Ayı’nda 26. Kez ihtiyaç sahiplerine sofrasını açtı.
Rumeli Eğitim Vakfı’ndan 26. İftar  

Vakıf  Başkanı Mehmet Görçin ile Vakıf Asil Yönetim Kurulu Üyeleri  Mustafa Kızılyar, İlknur Görçin, Tacettin Gülmez ve İsmail Kaya, ilk iftardan saatler önce ekip arkadaşları ile birlikte sadece gazetemize pos verdiler.

İlk iftarlarını 1995 yılında yine Lüleburgaz Sokullu Camii avlusunda başlattıklarını belirten Vakıf Başkanı Mehmet Görçin” İlk yıl 200 kişi le başlamıştık. Daha sonra sayılar arttı. 2020 ve 2021 yılında korona da iki kez yemek çıkaramadık. Bugün 500 kişilik evlere 500 kişi de cami avlusunda olmak üzere toplam bin kişiye Ramazan Ayı’nın birinci gününden itibaren  Arefe Günü de  dahil her gün yemek çıkaracağız. Bize destek olmak isteyen vatandaşlarımızda oluyor. Bin kişilik 4 çeşit yemek bu yıl 20 bin TL’ye mal oluyor. Destek olan hayır sever işadamlarımız gelip burada yemeği de kendileri dağıtıyor.  Vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz” dediler.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:18 tarihinde yazdırılmıştır.