TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilciliği 21 Mart’ı kutladı

TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilciliği 21 Mart Dünya Orman Haftası, Dünya Su Günü ve Dünya Sıfır Atık Gününü kutladı.
TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilciliği 21 Mart’ı kutladı  

Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde (LYSA)  düzenlenen etkinlik Melih Aydıner Akademisinin "Gezici Mini Tarım Müzesi" ile başladı.

Saat 10.00’da Lüleburgaz  Kocasinan İlkokulu Anasınıfı, saat 11.00’de  Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu,  saat 12.00’de  Turgutbey İlkokulu, saat 13.00’te  Yıldızlar Çocuk Akademisi öğrencileri ile 30'ar öğrencilik 4 atölye çalışması ile devam etti.

Öğrencilere eskiden kullanılan tarım araçları tanıtılarak, buğdayın değeri anlatıldı.

Ardından buğday ekimi yapan öğrencilere "Meraklı Buğday Tanesi" kitabının yazarı Melih Aydıner kitabını imzalayarak hediye etti.

TEMA Lüleburgaz Temsilciliği’nden yapılan açıklamada; “TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilciliği olarak öğrencilere Meşe Palamudu ve TEMA stickerı hediye edildi. Müthiş bir deneyim kazanan öğrencilere unutulmaz bir anı oldu.  Lüleburgaz İstiklal ilkokulu 1-A sınıfının Geri Dönüşüm Sergisiyle açılış oldu. Atık materyallerden muhteşem eserler yapan Yavru TEMA öğrencileri eserleriyle gurur duydu. Kocasinan ilkokulu Anasınıfı 5E "Buğdayın Öyküsü " draması  muhteşemdi. Kocasinan İlkokulu Anasınıfı 5B "Su " şarkısı ile çok şirindiler.  İSTEK Vakfı 2A "Orman" şarkısını piyano ile çalarak, Balerinler dans ederek büyülediler. Aynı sınıfı "Orman" draması  ile hepimize uymamız gereken kuralları hatırlattılar. İSTEK Vakfı 2C sınıfı "ORMAN" şarkıları ile mest ettiler.  Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi Minik TEMA'ların "GERI DÖNÜŞÜM DEFILESI" efsaneydi. Birbirinden güzel atık materyallerden yapılan kıyafetleri ile mankenlere taş çıkardılar. TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman 'ın "Sıfır Atık" ve "Toprak Dersem Çık" sunumu ile katılımcılara mini bir eğitim verildi. Lüleburgaz Bahçeşehir Koleji 4.sinif Yavru TEMA öğrencilerinin korosu 3 muhteşem şarkı ile kapanışta izleyenleri göz yaşına boğdu. Şarkıcı Buray'in TEMA Vakfı için yazdığı "YOK MU? " şarkısı izleyenlere duygusal anlar yaşattılar. Hayat Maviyle Başlar Yeşille Devam Eder. Lüleburgaz Belediye Başkanlığına ,İstanbul'dan gelen Melih Aydıner Akademi'ye ,okullara, öğretmenlere, Genç TEMA'lara,TEMA gönüllüsü Minik ve Yavru TEMA öğrencilerine teşekkür edildi.” Denildi.

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:24 tarihinde yazdırılmıştır.