DEMİRKÖYDE ARICILIK TOPLANTISI

Kırklareli’ne bağlı Demirköy ilçesinde, Demirköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, İlçedeki arıcılar ile bir araya gelerek Arıcılık Yönetmeliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
DEMİRKÖYDE ARICILIK TOPLANTISI  

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda 23.05.2024 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlanan Arıcılık Yönetmeliği detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantıda, yeni yönetmelik kapsamında getirilen önemli düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapıldı. İlçenin Korunmuş Bölge haritası içerisinde bulunduğu, Arı alım ve satımlarında plakasız arı satışının yasaklanması ve nakil beyannamesi şartının getirilmesi, arılıklarda yangın tüpü bulundurma zorunluluğu gibi konular toplantının ana gündem maddelerini oluşturdu. Ayrıca, en az 1 kovan ve üstüne sahip olan kayıtsız arıcıların, arı işletmesi açarak Arı Kayıt Sistemine (AKS) kaydedilmesinin zorunluluğu da vurgulandı.

Yeni Arıcılık Yönetmeliği ile getirilen düzenlemelerin, arıcılık sektöründe kaliteyi artıracağı ve üreticilerin karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunacağı ifade edildi.

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 06 Ekim 2024, 19:25 tarihinde yazdırılmıştır.