“Sefalete Teslim Olmayacağız”

Kırklareli'de 16 Temmuz Salı günü Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından düzenlenen basın açıklamasında, kamu emekçileri ve emekliler adına önemli talepler dile getirildi.
“Sefalete Teslim Olmayacağız”  

Kırklareli Öğretmenevi önünde saat 18.00'de gerçekleştirilen açıklamada, KESK'in çağrıcısı olduğu ve ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen basın açıklamalarında, “Sefalete Teslim Olmayacağız - Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz - Hakkımız Olanı İstiyoruz” teması vurgulandı.

Basın açıklamasına, DİSK Emekli-Sen MYK üyesi Mehtap Çakır ve DİSK Emekli-Sen Lüleburgaz Şubesi üyeleri de katılarak, emekli hakları mücadelesinin kamu emekçi hakları mücadelesiyle ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade ettiler.

Açıklamada, emeklilerin örgütlenme özgürlüğü ile sendikalı toplu sözleşme yapmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiği vurgulandı.

Emeklilerin insanca bir yaşam talep ettikleri, sağlıkta katkı paylarının kaldırılması ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun emekliler lehine değiştirilmesi gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, emeklilerin sadece enflasyon değil, milli gelirden de pay almaları gerektiği belirtildi.

Yağız Doruk KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 22 Eylül 2024, 06:38 tarihinde yazdırılmıştır.