Yahya Amca, Huzurevine yerleştirildi

Bulgaristan’ın Sviştov şehrinde 1931 yılında doğan Yahya Tekbaş, öğretmenlik yaptıktan sonra 1989 yılında Türkiye’ye geldi.
Yahya Amca,  Huzurevine yerleştirildi  

Hem Bulgaristan’dan hem de Türkiye’den emekli olan Yahya Tekbaş, anne ve babasına baktığı için hiç evlenmeyince çocuk sahibi olmadı.

Yaklaşık 7 yıldan beri Özerler Mahallesi Şevket Ödül Caddesi Mümin Arda Apartmanı’nda tek yaşayan Yahya Amca’nın artık gözleri görmemeye kulakları duymamaya başladı.

Hareket etmekte de zorluk çeken 93 yaşındaki Yahya Tekbaş’ın imdadına Lüleburgaz Özerler Mahallesi Muhtarı Salih Ant yetişti.

Göreve geldikten sonra kendisine gelen bilgi üzerine Yahya Tekbaş’ın evini ziyaret eden Salih Muhtar önce akrabalarını araştırdı.  Kurban Bayramı’ndan da Yahya Tekbaş’ın Bulgaristan’ın Sviştov şehrinde yaşayan  90 yaşındaki kız kardeşinin yanına gitmesini sağladı.

Ancak kız kardeşi kendisinin de yaşlı olduğu için ağabeyine bakamayacağını söyleyince tek çare olan Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi ile ilgili çalışmalarını başlattı.

Yahya Amca’nın Huzurevi’ne yerleşmesi işlemlerinden Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce’nin çok faydasını gördüğünü belirten Lüleburgaz Özerler Mahallesi Muhtarı Salih Ant, 1 Ağustos 2024 Perşembe günü kendi elleri ile Yahya Amca’yı Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi’ne teslim etti.

Şimdi gönlünün çok rahat olduğunu ve artık evde huzurla uyuyabileceğini belirten Lüleburgaz Özerler Mahallesi Muhtarı Salih Ant, “Yahya Amca ile tanıştıktan sonra bu adam ne yer ne içer diye düşünüyordum. 2,5-3 ay Lüleburgaz Belediyesi’nden ve başka kurumlardan O’na sıcak yemek ulaştırdık. Ancak yürürken düşmeye başlamıştı. Bir önce Huzurevi’ne yerleşmesi gerekiyordu. İşlemleri yapıldı. Bu süreçte yardımlarını esirgemeyen Kırklareli Valisi Birol Ekici’ye ve Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce’ye çok teşekkür ediyorum. Yahya Dede’yi Huzurevi’ne yerleştirdik. Şimdi gönlüm çok rahat. Artık rahat rahat uyuyabilirim” dedi.

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 21 Eylül 2024, 09:42 tarihinde yazdırılmıştır.