Vekil Gündoğdu Orman Köylülerinin Sorunları Gündeme Getirdi

Kırklareli Demirköy İlçesi'ne bağlı Boztaş, Gökyaka, Sarpdere, Yiğitbaşı, İncesırt ve Karacadağ köylerinde yaşayan vatandaşların, yaklaşık 17-18 yıldır süren arazilerle ilgili davaları devam etmekte.
Vekil Gündoğdu Orman Köylülerinin Sorunları Gündeme Getirdi  

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yazılı olarak sunduğu sorularda, orman köylülerinin yaşam alanlarında yaşadıkları sorunların çözümü ve uzun süren davaların sonuçlandırılması için ne tür önlemler alınacağını sordu.

Bu doğrultuda Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Bakan İbrahim Yumaklı’ya iki adet soru önergesi sundu.

Soru Önergeleri

1-     Kırklareli Demirköy İlçemize bağlı Boztaş Köyü, Gökyaka Köyü, Sarpdere Köyü, Yiğitbaşı Köyü, İncesırt Köyü, Karacadağ köylerimizde yaşayan, ormanlarımızı koruyup, kollayan orman köylümüzün yaşadıkları bölgede Bakanlığınızla barışık bir şekilde yaşaması, uzlaşmanın en kısa sürede sağlanması ve orman köylümüzün sorunlarının çözüme kavuşması için neler yapacaksınız?

 

2-      Bakanlık olarak vatandaşlarımızı mağdur eden, 17-18 yıl süren davalarınızın en kısa sürede sonuçlanması için Bakanlık olarak yeni bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz, yoksa orman köylümüzle Bakanlığınız yıllarca davalık olmaya devam mı edecektir?

 

Yağız Doruk KAYA

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Eylül 2024, 22:21 tarihinde yazdırılmıştır.