Lüleburgaz MHP’den 26 Ağustos açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Tacettin Altay, 26 Ağustos 1071 yılında kazanılan Malazgirt Zafer’nin 953. Yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Lüleburgaz MHP’den 26 Ağustos açıklaması  

MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Tacettin Altay’ın yaptığı basın açıklaması şöyle; “Değerli Lüleburgazlı hemşehrilerimiz, Malazgirt Zaferi'nin 953. yılını kutladığımız, Hürmet ve hayranlıkla andığımız ecdadımız, Sultan Alparslan liderliğinde 26 Ağustos 1071 Cuma günü, Bizans’a pençesini geçirmiş ve Anadolu’ya vatan mührünü vurmuştur. Tarihimizdeki zaferlerin pek azı Malazgirt Zaferi kadar yüksek anlamlara sahiptir. Çünkü Malazgirt'le birlikte, milletimizin kutlu yürüyüşü önemli bir misyonla bezenmiştir. Her parçası ayrı güzelliklere sahip olan Anadolu coğrafyası, Malazgirt Zaferi ile vatanlaşmaya başlamış, bu coğrafyayı vatan kılma özlemi milletimizin tarihî yürüyüşünü ve yükselişini hızlandırmıştır. İşte Malazgirt Zaferi ile birlikte, yaklaşık bin senedir vatan toprağı olan ve inşallah kıyâmete kadar da vatan toprağı kalacak olan Anadolu'nun kilidi açılmıştır. Bir yandan Anadolu toprağı ebedî vatan olmaya başlarken, bir yandan da Bizans'ın köhnemiş zulüm idaresi çökmeye yüz tutmuştur.

Bu zaferle birlikte, Anadolu toprakları için yeni bir devir başlamıştır. Önce Anadolu Selçukluları, sonra Osmanlılar ile zulmün yerini adâlet, düşmanlığın yerini kardeşlik, kinin yerini sevgi almaya başlamış, Anadolu'da yeni bir medeniyetin ışıkları yükselmiştir.Bu medeniyetin temelinde kökleri Hoca Ahmet Yesevî'ye uzanan insan sevgisi, toplumsal barış ve engin hoşgörü anlayışı bulunmaktadır. Bu esaslar üzerinde yükselen Anadolu Türk-İslâm medeniyeti, asırlarca bütün dünyaya örnek bir ileriliğin sembolü olarak parlamıştır.

Değerli Lüleburgazlı hemşehrilerimiz

Unutulmamalıdır, Her yanı bir cennet köşesi olan aziz vatanımız gözlerini 953 yıl önce açmış, hasretle beklediği sevdalılarıyla böylelikle tanışmış ve de kaderimiz olarak maddi ve manevi servetimiz olmuştur. Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ Bey'in dediği üzere: Biz; ayırmak ve bölmek için bu toprakları vatanlaştırmadık.

Biz; dağıtmak ve parçalamak için bu toprakları yurt tutmadık.

Hepsinden de önemlisi biz bu mukaddes topraklarda emanetçi, kiracı, gelip geçici, konargöçer olmadık, olmayacağız.

Kuşkuya yer bırakmayacak şekilde söylemek lazımdır ki, millet olarak can verdik, bedel ödedik ve üzerinde yaşadığımız her karış yeri destansı mücadelemizle vatanlaştırdık. Bu vesile ile, Malazgirt’teki şanlı muzafferiyetin 953.yıldönümünde büyük Hakanımız Sultan Alparslan’ı rahmet ve minnetle yad ediyor. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve ülkü arkadaşları olmak üzere,

Kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize vatan bırakan tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz Ruhları şad olsun.”

Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Eylül 2024, 16:39 tarihinde yazdırılmıştır.