Milletvekili Gündoğdu: “Çiftçiyi Küstürürseniz Felaket Kaçınılmaz Olur!”

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde CHP’li milletvekili Vecdi Gündoğdu, 22 Ağustos 2024 tarihinde çeşitli ziyaretlerde bulundu ve basın açıklamasında bulundu.
Milletvekili Gündoğdu: “Çiftçiyi Küstürürseniz Felaket Kaçınılmaz Olur!”  

Milletvekili Gündoğdu, Ziraat Odası Başkanlığı ve Tarım Satış Kooperatifi yetkilileriyle bir araya gelerek, tarım sektöründeki sorunları ve çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları ele aldı.

CHP Babaeski İlçe Başkanlığı’ndaki olağan halk toplantısına katılan Gündoğdu, burada partililerle güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdi ve saha çalışmalarını paylaştı.

Ziyaretinin ardından Sanayi Odası’nı da ziyaret eden Gündoğdu, bu ziyaretlerde tarım ve sanayi sektörlerinin güncel durumunu inceledi.

AKP’nin 22 yıllık tarım politikalarını eleştiren Milletvekili Gündoğdu, uygulanan politikaların hem üretici hem de tüketici açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Gündoğdu, “AKP’nin 22 yıldır uyguladığı hatalı tarım politikaları nedeniyle üretici de tüketici de feryat ediyor. Üreticinin tarlada, bahçede para etmeyen ürünleri, markette, pazarda cep yakıyor. Dünyada gıda fiyatları düşerken ülkemizde artmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

İlgili Bakanlıkların üretim planlaması yapmadığını ve çiftçiyi bu eksikliklerinden dolayı suçladığını belirten Gündoğdu, “Üretim planlamasını yapması gereken ilgili Bakanlık, hem üretim planlamasını yapmıyor hem de utanmadan sıkılmadan çiftçiyi ‘Planlama yapmadan ekiyorsunuz’ diyerek suçluyor. Bu anlayış kendi çiftçisini yok sayıp, yabancı çiftçiyi koruyan çarpık bir anlayıştır. Sorunları çözmekten uzak, yorgun ve yıpranmış iktidarın artık milletimize, çiftçimize, emekçimize, esnafımıza, emeklimize vereceği bir şey kalmamıştır. Dertlere derman olmak için CHP halkın yanında olmaya devam edecektir.” dedi.

Yağız Doruk KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Eylül 2024, 17:50 tarihinde yazdırılmıştır.