DİSK Emekli Sen Lüleburgaz’da toplandı

DİSK Emekli Sen Trakya Bölge Toplantısı, DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi’nin ev sahipliğinde 25 Eylül 2024 Çarşamba günü Lüleburgaz’da yapıldı.
DİSK Emekli Sen Lüleburgaz’da toplandı  

Toplantı ile ilgili olarak DİSK Emekli Sen Genel Merkezi’nden gazetemize yapılan açıklamada; “21.09.2024 tarihinde Ankara’da yapılan Disk/Emekliler Sendikası  Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısına ülke çapındaki şubelerden, temsilciliklerden geniş bir katılım oldu.  1 gün süren toplantı sonlandırılırken her zaman olduğu gibi birlik, beraberlik, dayanışma duygularıyla tüm katılımcılarla birlikte toplu olarak Emekli-Sen andı içildi.  Genişletilmiş Başkanlar Kurulunun yapıldığı Çankaya Belediyesine ait toplantı salonu, Disk/Emekli-Senlilerin gür sesiyle, görev heyecanıyla, mücadele aşkıyla inledi. Başarı ile sonuçlandırılan Kurul Toplantısının sonuçlarının ve alınan kararların değerlendirildiği, 2025 yılı Ağustos ayında gerçekleşecek olan Genel Merkez Genel Kuruluna giderken Şubelerce izlenecek yol haritasının nasıl olması gerektiği konularındaki fikir ve önerilerin ortaklaştırıldığı Trakya Bölgesi Toplantısı 25.09.2024 tarihinde Disk/Emekli-Sen Lüleburgaz Şubesi’nin ev sahipliğinde,  Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mehtap Çakır’ın Başkanlığında Lüleburgaz Şube Başkanı Hikmet Meşe, Lüleburgaz Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Balkan Tan, Lüleburgaz Şube Üyesi Rahim Asar, Babaeski Şube Başkanı Gürsel Çıldır ve Çorlu Temsilcisi Lütfü Bağçecİ’nin katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca katılımcı olan Şube ve Temsilcilikler, başta kendi şubeleri olmak üzere Trakya Bölge çalışmaları hakkındaki düşüncelerini, örgütlenme ve mücadele anlamında Genel Merkez’e iletilmek üzere  talep ve önerilerini belirttiler. Yaz dönemi olması nedeniyle ara verilen toplantılara son hızla başlandığını ifade eden MYK Üyesi Mehtap Çakır, bundan sonra  her ay Trakya Şubeleri ve Temsilciliklerinin katılımıyla Trakya Bölge Toplantılarının yapılacağını, bir araya gelinerek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulacağını ifade etti.” Denildi.

DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı  Hikmet Meşe de yaptığı açıklamada, görevden alınan Şube eski yöneticilerinin yaptığı üyeliklere değinmiş ve üye olduğunu düşünen şahıslara seslendi.

Hikmet Meşe yaptığı açıklamada; “Sevgili Lüleburgazlılar, sevgili  Hemşehrilerim; Görevden alınan Şube eski yöneticilerinin görevden alındıktan sonra yaptıkları üyeliklerde Sendika Genel Merkezimizin onayı varsa üyesiniz, yoksa üye değilsiniz.  Kendi imzaladığınız size ait olan üye formunuzu ilgililerden isteyip kontrol etmenizde fayda var. Eğer üye formunuzun en alt kısmında Genel Merkezin, yani Merkez Yönetim Kurulunun  onay tarihi ve onay sayısı ile imzaları varsa üyesiniz, yoksa üye değilsiniz. Ve sizlere kesin olarak söylüyorum ki; üye değilsiniz ve üyeliğin getirdiği hiçbir hakka sahip değilsiniz. Bu yüzden yapılacak olan Şube Genel Kurulumuzda oy kullanma hakkınız da yok. Üzülerek söylüyorum; kandırıldınız. Sadece Şubelerde üye yapmakla üye olunmuyor. Üye olduktan sonra üye formu Ankara’ya, Merkeze gönderilip üyeliğiniz eğer üst makamca uygun görülürse Genel Merkez Yönetim Kurulu’nca imzalanarak onaylanıyor. Sendika üyelik süreci böyle işliyor. Sizlere tavsiyem; üyeliğinizin gerçek üyelik olup olmadığını sorgulayın. Bu elimde görülen üye formunda alt tarafta Genel Merkezimizin onayı var. Sizinkilerde var mı, sorun, öğrenin.  Kendi üyelik formunuzda alt tarafta Genel Merkezimizin onayını arayın, bakalım var mı, yok mu, kendi gözlerinizle görün.” Diyerek açıklamasını tamamladı.

Ertan BAYER

.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.