Ödül töreni düzenlendi

Lüleburgaz Belediyesi’nce düzenlenen “ Şehirlerarası Otobüs Terminali Mimarı Proje Yarışması”nın ödül töreni 10 Mayıs Cuma günü Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde yapıldı.
Ödül töreni düzenlendi  

Gökhan KAN- Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde sabah saat 11.00’de gerçekleştirilen Kolokyum ve Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Emin Halebak, önemli bir kavşak noktasında bulunan ve İstanbul’a yakınlığı ile her geçen önemi artarak günden güne büyümekte olan Lüleburgaz’ın Türkiye’deki 900’e yakın ilçe arasındaki gelişmişlik endeksine göre 39. sırada yer aldığını belirtti. Halebak “ Şehirlerarası otobüs Terminalimizin bakımının yenisini yapmaktan daha pahalıya mal olacağını görünce, Lüleburgaz’a yakışır bir mimaride yeni bir terminal yapılması için harekete geçtik. İlk defa gerçekleştirdiğimiz mimari proje yarışmasında birbirinden güzel projeler ortaya çıktı. Eksikliklerimiz olabilir. Bundan sonra yapılacak işlerde de böyle yarışmalar düzenleyerek en iyi projelerin ortaya çıkabileceğine inanıyoruz. Yarışmaya projeleri ile katılan tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu (Mimar)’nun başkanlığını yaptığı ve Prof. Dr. Güzin Kaya, Mimar Hüseyin Sinan Omacan, Mimar Bünyamin Derman, Mimar Tülin Hadi, Öğr. Gör. Dr. İnci Olgun, Yar. Doç. Dr. Dilek Ekşi Akbulut ve İnşaat Mühendisi Gökhan Kaya Atay’dan oluşturulan kurul ile yarışmaya katılan ve ödüle layık görülen projeler hakkında sorular cevaplandırıldı. Kolokyumda soruların cevaplandırılmasının ardından 1’lik ödülü alan Tuna Han Koç ve Ekibine, 2’ncilik ödülü alan İnanç Eray ve Ekibine, 3’üncülük ödülü alan Ozan Özdilek ve Ekibine, mansiyona layık görülen 3 proje ile satın almada 4 proje ekibine ödülleri ve plaketleri Başkan Halebak tarafından verildi. Etkinliğin sonunda kokteyl ile ödül alan projelerin tanıtımının yapıldığı sergi gezildi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.