Vatandaş ne diyor

Vatandaş ne diyor
Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisindeki vekiller bizim temsilcilerimiz. Onları biz seçip meclise gönderiyoruz. Maaşlarını vergilerimizle ödüyoruz. Bizim bağ kurdan bir sene de aldığımız aylığı bir aylık olarak alıyorlar. Helal olsun. Büyük şehirde yaşıyorlar, masrafları büyük oluyor. Emekli olunca da Türkiye’nin en yüksek emekli maaşını alıyorlar. İktidar, muhalefet tek birleştirdikleri özlük hakları.
Vatandaş olarak halimiz nedir, nicedir diye soran yok. Köylünün durumu, buğdayını kaça mal eder, kaça satar, eline ne kalır. Hayvan besler, sütü satılır, maliyeti nedir hesabı yapılmaz. Muhalefet her şeyi iktidardan bekler. Devlet baba hükümet çare bulsun. Tenkitler milli davalarda dahi birleşme olmaz. Türkiye cumhuriyeti 1946’da demokrasi rejimine geçmiştir. Demokrasilerde her vatandaş ayrım yapılmaksızın bay bayan tabirleriyle yaşamaktadır. Lord, baron gibi unvanlar Türkiye Cumhuriyetinde yoktur. Biz sınıfsız bir milletiz. Kimsenin itirazı yoktur. 620 senelik Osmanlı imparatorluğu içinde “500 senesi cihan imparatorluğu” dinde dilde ırkta renkte ayrım yapılmamıştır. Laikliğin özü budur.
Bu imparatorluğun içinde Çandarlı Vezir Halil Paşa hariç hepsi Enderun’dan yetişen vezirlerdir. Hiçbir imparatorluğa hıyanet etmemiştir. 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devlet ve hükümet başkanları içinde hiçbiri bugüne kadar vatana hıyanet etmemiştir. Bundan böyle de hiçbirinin devlete sınırlarını değiştireceğine inanmıyorum. Muhalefetin iktidar olması için düşünce ve fikirleri açıklarken insaf sınırlarını aşmaması yapıcı yok gösterici…
Her iktidar değişmeye mahkumdur. Muhalefetle tenkit et iktidar olunca sözlerinin arkasında durma siyaset değildir. İyi gidişe takoz olmamalıdır.
Vatandaş her şeyin en iyisini bekliyor. Ve ümit ediyor, ümidimiz büyük Türkiye…    
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Ekim 2024, 21:28 tarihinde yazdırılmıştır.