AKUT Lüleburgaz’a geliyor

Akut –Arama Kurtarma Derneği’nin afet konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla başlattığı “Hayata Devam Türkiye” projesi kapsamında 26 Mayıs’ta Kongre Meydanı’na gelecek.
AKUT Lüleburgaz’a geliyor

 

Akut –Arama Kurtarma Derneği’nin afet konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla başlattığı  “Hayata  Devam Türkiye” projesi kapsamında  25 Mayıs’ta Kırklareli Vilayet Meydanı’na, 26 Mayıs 2012 tarihinde de Lüleburgaz Kongre Meydanı’na gelecek.

 

Hayata Devam Projesi’nin 3’üncü  Etap çalışma programı kapsamında  Deprem Simülatör TIR’ı da Lüleburgaz’a gelerek 12.00-20.00 saatleri arasında Lüleburgaz’da kalacak.

Her yarım saatte bir deprem simülasyonu yapılacak.  Simülasyon öncesi doğru davranış biçimleri uygulamalı olarak eğitmen tarafından anlatılacak.  Afetlerle ilgili; engelliler, çocuklar, ebeveynler için hazırlanmış eğitim kitapçığı dağıtımı yapılacak. Eğitim filmi gösterimi yapılacak. Eğitim panoları sergilenecek. Gelen öğrenci ve vatandaşların deprem simülasyonunu tecrübe etmeleri sağlanacak.

Deprem Simülasyon TIR’ı alanda eğitime   bulunulan yerlerdeki il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen salonda ilköğretim 4., 5., 6., 7. sınıf öğrencilerine afetlerle ilgili olarak AKUT Eğitmeni tarafından seminer verilecek. Ertan BAYER

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:26 tarihinde yazdırılmıştır.