Resim Sempozyumu sona erdi

Lüleburgaz Belediyesi’nce düzenlenen 3. Uluslararası Lüleburgaz Resim Sempozyumu, 7 Haziran Cuma günü saat 17:30’da gerçekleştirilen kapanış töreni ile sona erdi.
Resim Sempozyumu sona erdi

Gökhan KAN- Aşkiye Neşet Çal Salonu’nda düzenlenen kapanış törenine Belediye Başkanı Emin Halebak eşi ve kızı ile katılırken Başkan Yardımcıları Kevser Özkan ile Hüseyin Kırcıoğlu, Daire Müdürleri, TEK Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü İsmail Potur ve öğrencileri de katıldı.

Başkan Halebak yaptığı konuşmada “ Soyadı Kültür olan Lüleburgaz’da bir yıl heykel bir yıl resim sempozyumu düzenleyerek halkımızı sanat ve sanatçılarla buluşturuyoruz. İleriki yıllarda belki de daha da çeşitlendirip farklı branşları da bunun içerisine katıp daha renkli ve canlı etkinlikler gerçekleştirme arzusundayız. Sempozyuma katılan tüm yerli ve yabancı ressamlarımıza ve destek veren TEK Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürlüğü ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra sempozyuma katılan Simone Mocenni salondakilere piyano eşliğinde müzik ziyafeti sundu.

Başkan Halebak’ın sempozyuma destek veren TEK Güzel sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü İsmail Potur ve öğrencileri ile ressamlara plaket hediye etti. Ressam Hasan Erdemir de Halebak’a bir tablosunu hediye etti.

Sempozyuma katılan Fransa’dan Asiva Rague, Rusya’dan Elena Branovitskaya, Çin’den Liu Xianddong, İtalya’dan Simone Mocenni, Bulgaristan’dan Yordan Angelov, Eskişehir’den Yrd. Doç. Dr. Ayfer Uz, Edirne’den Öğr. Üyesi Deniz Bayav, , Fransa’dan Hasan Erdemir, Hatay’dan Öğr. Gör. Ünal Kuş ve Lüleburgazlı Berrin Zengin, Lüleburgaz’ı çok sevdiklerini belirterek tüm Lüleburgaz halkına teşekkür ettiler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Emin Çizinel ise kapanış programına katılmadı. Başkan Halebak, Lüleburgaz’ı çok seven Çizinel’in şehri gezdiğini belirtti.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:20 tarihinde yazdırılmıştır.