“Trakya’ya bu kadar ihaneti kimse yapmadı”

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazası Yalçın Bayer, dün köşesinde Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde hızlı bir şekilde artan yapılaşmayı ve Kuzey Kent Projesi’ni gündeme getirdi. Bayer köşesinde “Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman, 1994 yılından beri ANAP’lı. Bu yerler önce tarla olarak alınmış daha sonra da imar cinayetleri işlenmiştir” dedi.
“Trakya’ya bu kadar ihaneti kimse yapmadı”
Hürriyet Gazetesi’nin dün yayınlanan sayısı Lüleburgaz ve Büyükkarıştıran’a damgasını vurdu.  Gazetede yer alan Yalçın Bayer’in köşe yazısında Büyükkarıştıran’da yapılan Kuzey Kent Projesi’ne  yer verildi.
Büyükkarıştıran’da 1994 yılından beri ANAP’lı Lütfü Karaman’ın belediye başkanlığı yapıldığının da belirtildiği yazıda Yalçın Bayer, Kuzey Kent Projesinin Trakya’ya büyük bir ihanet olduğunu dile getirdi.
İşte Yalçın Bayer’in Lüleburgaz ve çevresinde ses getiren o yazısı; “Lüleburgaz’a bağlı 6 bin nüfuslu Büyükkarıştıran Belediyesi’nin yaptığı 66 hektarlık ilave imar planına göre 15 bin kişinin barınabileceği Kuzey Kent Tasarım Projesi geliştirilmiş olup, yerleşecek nüfus ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal ve teknik alt yapılar planlanmış  uygulama konmuştur diyor  Lüleburgazlı okurumuz. Belediyenin Resmi İnternet Sitesi’nden tanıtımı yapılan Belediye Başkanı Lüftü Karaman’ın (1994’ten beri ANAP’lı bu yerler önce tarla olarak alınmış daha sonra imar cinayetleri işlenmiştir)” Ulusal basında çıkan beyanlarına göre  Tekirdağ’a 35 km, 3. Havalimanına ve Kanal İstanbul’a 50 km yakınlıkta  olan Kuzey Kent projesinde arsa alacaklara hızlı tren ile İstanbul’a 35 dakikada ulaşabilecekleri bilgisi verilmektedir.   Bu ve benzeri imar planı çalışmaları göstermektedir ki Trakya’da bulunan 80 civarında belediye kendi başına Kentsel Tasarım projesi yapsalar İstanbul ilçeleri hariç 1.5 milyona yaklaşan nüfus kısa zamanda 3-4 milyona ulaşacaktır. Trakya’ya bu kadar ihaneti kimse yapmadı.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:27 tarihinde yazdırılmıştır.