Tenis Ligi başlıyor

Lüleburgaz’da teni sporunu sevdirmek için büyük çaba harcayan Antrenör Enver Ordukaya, gazetemize yaptığı açıklamada, Ağustos ayında tenis liginin başlayacağını bildirdi.
Tenis Ligi başlıyor

Gazetemize konuyla ilgili bir açıklama yapan Ordukaya, “Lüleburgaz’da 12 Ağustos tarihinde ligimizi başlatacağız” dedi.

Uzun süredir Lüleburgaz’da tenis sporunu sevdirmek için vakit harcadıklarını dile getiren Ordukaya, bir çok kişinin tenise olan ilgisinin ve bakış açısının arttığını da sözlerine ekledi.

Ordukaya, “Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri’nde bulunan tenis kortunda puanlı maçlarla ligimizi başlatacağız. Lüleburgaz’da tenis sporunu geliştirmek ve ilgiyi bu alana çekmek için böyle bir turnuva düzenlemek istedik. Maçlar puan üzerinden oynanacak olup, oyuncu maçını kaybetse bile grubunda maç yapmaya devam edecek. Amaç daha fazla maç yapıp oyunlara konsantre olmalarını sağlamaktır. Maçlar, büyük erkekler, büyük bayanlar, karışık çiftler, yeni başlayan bayanlar ve yeni başlayan erkekler olmak üzere 5 kategoride olacaktır. Kura çekimi 5 Ağustos günü Devlet Su İşleri içerisinde saat 18.30’da yapılacaktır. Lige katılmak isteyenler 0533 778 03 68 numaralaı telefondan müracaatlarını yapabilirler. Turnuvaya tüm spor ve teni sevenleri davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Oyun Sistemi

Ordukaya maçlarda uygulanacak sistemle ilgili de bilgiler verdi. Buna göre, maçlarda puanlar sporcunun birinci aşamada yapmış olduğu grup maçları sonucunda maç, aldığı set, verdiği set, aldığı oyun ve verdiği oyun sayılarına göre hesaplanan puan olacak.

Grup maçlarında ise, sporcular 4’erli gruplara bölünere grup içerisinde yer alan her sporcu birbiriyle maç yapacak. Maçların tamamlanmasının ardından her sporcunun tenis puanı sonrasında bu puanlar kullanılarak sonuç puanı hesaplanacak. grup içerisinde yer alan sporculların bu puana göre büyükten küçüğe doğru sıralaması yapılacak.

Grup maçlarında sporculara verilecek sırayla herkes birbiriyle maç yapacak.

 

2’nci aşamada sadece tenis maçları yapılacak. Bu maçlarda gruplarda ilk 2 sırada yer alan sporcular ile son 2 sıraya giren sporcular ayrı ayrı olmak üzere oyuncular eşit olarak 8’lik fikstürlere yerleştirilecekler. bu işlem yapılırken toplam sayı 8 ve 8’in katları olmak zorunda. Ana tablo fikstüründe her fikstüre 4 adet birinci ve 4 adet ikinci olarak yerleştirilecek.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.