AK Parti komşu iftarı Lüleburgaz’da yapıldı

AK Parti komşu iftarı Lüleburgaz’da yapıldı
Gökhan KAN- AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı ev sahipliğinde İstanbul Ak Parti İl Başkanlığı ve Esenler Belediyesi tarafından organize edilen halk iftarı geçtiğimiz akşam Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda gerçekleştirildi.
“Ramazan Trakya’da bir başka güzel, İstanbul komşularıyla Güzel” sloganıyla bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen sokak iftarlarında Kırklareli, Vize, Pınarhisar ve Babaeski’den sonra beşinci İftar Yemeği Lüleburgaz’da verildi.
İftara, AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Av. Ahmet Zeki Kılavuz, Lüleburgaz İlçe Başkanı Av. Akın Kamacı, eski Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Başkanı Av. Umut Özkan, AK Parti Esenler Teşkilat Başkanı Mustafa Başkaya, Esenler Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat ve yaklaşık 5 bin kişiye yakın Lüleburgazlı katıldı.
 
Kamacı “ Çöp konteynırı bile seçim vaadi olursa”
Gecede ilk konuşmaya Lüleburgaz İlçe Başkanı Akın Kamacı yaptı. Yaklaşan yerel seçimler öncesi tespitte bulunan Kamacı, eşi ile bir akşam dondurma yedikten sonra ellerini sildikleri peçeteyi atacak bir çöp kutusu bulamadıklarını belirtti. Kamacı “ Ne yazıktır ki 2013 yılında seçim vaadi olarak çöp konteynırı getireceğimizi söylemek durumundayız. Bu akşam sizlerden ricam İftardan sonra ellerinizi temizlediğiniz peçeteleri alın, İstanbul Caddesi dışında atacak yer bulursanız bize oy vermeyin” dedi. Daha sonra iftara katılan tüm Lüleburgazlıların Ramazanını kutladı.
 
Göksu “ AK Hizmet ile tanışmaya çok geç kalınmış, şehriniz bakımsız”
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu konuşmasında Lüleburgaz’a ilk kez geldiğini fakat şehrin çok bakımsız kaldığını fark ettiğini söyledi. Göksu “ Trakya Bölgesi AK hizmetiyle tanışmakta çok geç kaldı. Şehrin bu kadar bakımsız kaldığını görmek beni üzdü” dedi.
 
Gürşan “ İnşallah yakında tekrar güçlü bir Türkiye olacağız”
AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan da konuşmasında “ Ramazan ayının rahmetini birlikte yaşıyoruz. İftarda yan yana oturup, ekmeğimizi, yemeğimizi ve sevgimizi paylaşıyoruz. İnşallah yakın zamanda tekrar güçlü bir Türkiye olacağız” dedi.
 
Kılavuz “ İftarlar bile artık değişti”
Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz ise “ Eskiden iftarlar dar gelirli yoksul insanlara verilirdi. Artık ülkemizde bu iftarlar sevgi sohbetlerinin yapıldığı birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği İftarlara dönüştü” dedi.
Konuşmaların ardından hep birlikte oruçlar açılıp iftar edildi. Semazen gösterileri ile iftar programı sona erdi.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.