Kaymakam Yılmaz’ın köy ziyaretleri sürüyor

Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz köy ziyaretleri kapsamında 13 Ağustos Salı günü Turgutbey, Hamzabey ve Ceylanköy’ü ziyaret edip muhtar ve vatandaşların şikâyet ve sıkıntılarını dinledi.
Kaymakam Yılmaz’ın köy ziyaretleri sürüyor

Gökhan KAN- Kaymakam Yılmaz daire müdürleri ile birlikte ilk olarak Turgutbey Köyü’nü ziyaret etti. Köy Muhtarı Ali Çalışkan en büyük sıkıntılarının su sorunu olduğunu belirterek ayaklı su deposunun teknik elamanlarca çalıştırılamayacağı için iptal edildiğini söyledi. Çalışkan “ 410 haneli 1207 nüfuslu köyümüzde yollarımızda sorun yok. Yalnızca köyün içinden geçen yoldaki trafik yoğunluğu sorun teşkil etmektedir” dedi. Bazı vatandaşlar da Turgutbey Lüleburgaz arasındaki bazı tekstil fabrikalarının atıklarını kontrolsüzce dereye boşaltarak dereyi ve çevreyi kirlettiklerini ifade ettiler. Kapalı olan okullarının açılmasını istediler. Domuz avının yasak olduğunu fakat tarlalarına dadanan domuzlardan dolayı sıkıntılarının olduğunu söylediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce ise kanunlar ve kurallar çerçevesinde öğrenci sayısı 10 öğrencinin altında olan okullarda birleştirilmiş sınıf uygulaması uygulandığını ve öğrenci sayısı yetersiz yerlerde okulların açılmasının mümkün olmadığını belirtti.

 

Hamzabeyliler de yoldan şikâyetçi

Ziyaretlerde ikinci durak Hamzabey Köyü oldu. Kaymakam Yılmaz ve daire müdürleri köy muhtarı Hayri Boyacıoğlu ve köy halkınca karşılandıktan sonra köyün sıkıntıları konuşuldu. 90 haneli 436 nüfuslu köyün en büyük sorununun köy içinden geçen işlek yol olduğu ve ağır tonajlı araçların hızlı seyrettiği yolda her an tehlikeler yaşandığı belirtildi.

 

Ceylanköy su borularından şikâyetçi

 

Ziyaretlerin son durağı Ceylanköy Köyü oldu. Muhtar Hasan Akarsu yaklaşık 500 kişinin yaşadığı Ceylanköy’de asfalt altından geçen su borularının sık sık patlayıp arıza yaptığını belirterek su borularının tamiratının da yol kesilmeden yapılamadığını söyledi ve Kaymakam Yılmaz’dan 1600 metre su borusu istedi.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.