Minik yüzücüler sertifikalarını aldı

Lüleburgaz Belediyesi’nce organize edilen ve 5-15 yaş arasındaki çocukların katıldıkları “ Yaz Geldi Yüz Haydi” Projesi kapsamındaki yüzme kursları sona erdi.
Minik yüzücüler sertifikalarını aldı

Gökhan KAN- 17 Haziran’da başlayan yüzme kursları İnönü, Atatürk ve 8 Kasım Parklarında kurulan havuzlarda yaklaşık 2 ay sürdü.

Kursları başarı ile tamamlayan çocuklar, 16 Ağustos Cuma günü Belediye Başkanı Emin Halebak ile Başkan Yardımcıları Kevser Özkan ve Hüseyin Kırcıoğlu’nun katılımı ile düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Törende konuşan Başkan Halebak, yüzme bilmenin önemine değinerek “ Her yıl denizlerimizde insanlarımız yüzme bilmedikleri için hayatlarını kaybediyor. Biz de bundan hareketle Lüleburgaz’da yüzme bilmeyen kalmasın düşüncesiyle yüzme kursları düzenledik ve ailelerimiz ve çocuklarımız büyük ilgi gösterdiler. Kısa zamanda çocuklarımız yüzme öğrendiler. Ayrıca yetişkinlerden de yüzme kursu açılması yönünde talepler geldi. Önümüzdeki yıl uygun bir yer bulunduğu takdirde yetişkinler için de kurslar açmayı düşünüyoruz” dedi.

 

Daha sonra kursları başarı ile tamamlayan çocuklara sertifikalarını Başkan Halebak verdi. Tesko Kipa da çocuklara kalem armağan etti.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:20 tarihinde yazdırılmıştır.