ADD’de istifa depremi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Lüleburgaz Şubesi’nde dün 3 kişi başkanlık makamının antidemokratik tutum sergilediklerini iddia ederek dernekten istifa etti.
ADD’de istifa depremi

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaaddin Güncer’de yaklaşık bir ay önce parti yöneticisi olduğu için yönetim kurulundan istifa etmişti.

Son üç istifa ile birlikte istifa sayısı 4 oldu.

ADD Lüleburgaz Şubesi’nden geçtiğimiz Cuma günü itibari ile istifa eden Zeynep Banu Karabulut,  Ahmet Melih Keçici ve Rabia Tantunç Kamacı  gazetemizi ziyaret ederek istifaları ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.

“Ülkenin içinde bulunduğu anti-demokratik süreçte, başlangıçta idealist bir tutumla dernek içinde devam etmek istediğimiz mücadelenin derneğin başkanlık makamınca engellenmesi,  her kuruma eşit mesafede durulması gerekirken, birleştirici olmaktan uzak bir tutum içine girilmesi, derneğin kararlarının yönetim kuruluna danışılmadan başkanlık makamınca alınması görevlerimizi ifa etmeyi imkânsız hale getirmiştir. Yönetim Kurulu’na getirdiğimiz hiçbir önerinin kabul görmemesi,  hatta tartışılmadan direk reddedilmesi, başkanlık makamının yönetim kurulu üyelerini yok sayarak şirket yönetir gibi tüm kararları kendisinin alması ve sahip olduğu büyük ego bizleri olduğu kadar derneği de zor durumda bırakmıştır.  Atatürkçü Düşünce Derneği Lüleburgaz Şubesi, genişlemek, büyümek yerine bu yanlış tutum yüzünden sürekli kan kaybetmektedir.  Tüzük kurallarının hiçe sayılması, etik dışı söylemler, içinden çıkılmaz ve dayanılmaz bir hal almıştır.  Biz tek kişinin karar alıp uyguladığı bu anti-demokratik ortamda bulunup bu başarısızlığa ortak olmak istemiyoruz.  Büyün bunların sonucunda bizler A.D.D. Lüleburgaz Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerimizden istifa ediyoruz.  Duyurulur”

Öte yandan CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Nihal Organ’ın da geçtiğimiz Cumartesi günü partide görev aldığından dolayı istifa dilekçesini ADD Lüleburgaz Şube Başkanlığı’na verdiği ancak Olağanüstü Genel Kurul’a gidilmemesi için Nihal Organ’ın dilekçesinin değerlendirmeye alınmadığı hatta başkanlık makamı tarafından yırtıldığı öğrenildi.

ADD Lüleburgaz Şubesi’nde yaşanan bu istifalardan sonra yedek üyelerin asil üyelik görevini kabul edip etmeyecekleri merakla beklenirken, etmemeleri durumda Dernekler Kanunu’na göre ADD Lüleburgaz Şubesi’nin Olağanüstü Genel Kurul kararı alması gerekiyor.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:22 tarihinde yazdırılmıştır.