Kırklareli’ne Popstar Müftü

Sanatçı kişiliği ve sıra dışı fetvaları ile kamuoyunda tanınan Çorum Ortaköy Müftüsü Adnan Zeki Bıyık, Kırklareli İl Müftü Yardımcılığı’na atandı.
Kırklareli’ne Popstar Müftü

Müftü Bıyık Ortaköyde’ki görevi boyunca bir çok projeye imza attı. Müftü Bıyık’ın dikkat çeken projelerinden birisi de Hitit bölgesinin eski adı olan Şapinuva adıyla bir imamlar korosu kurması oldu. İlçenin sosyo kültürel alanda tanınması ve canlanması için konferanslar ve konserler düzenleyen Bıyık, bu etkinlikler içinde Türkiye’de bir ilk olan Bektaşi Babası Kutlu Doğumda imamlar korosu ile birlikte bir ilahi söyledi.

Mahalli ve ulusal basının da çok ilgi gösterdiği kenelere doğal çözüm için Müftü Bıyık tarafından, kümes hayvanlarından müteşekkil “Sevgi Kümesi” oluşturuldu.

Kümeste üreyen hayvanlar Ortaköy halkına üretimi teşvik için müftü Bıyık tarafından armağan edildi. Ortaköy Müftüsü Adnan Zeki Bıyık’ın, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mız hizmetlerimizi takdir etmiş olmalı ki bizi Trakya’nın şirin vilayeti Kırklareli’ne İl Müftü yardımcısı olarak tayin etmiş” dediği öğrenildi.

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Ekim 2024, 13:24 tarihinde yazdırılmıştır.