Bayramda kalbinizi de düşününÇerkezköy Özel Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğçe Ünlüdağ, Kurban Bayramı’nda beslenmeye dikkat edilmesi konusunda uyardı.
Etin içeriğinde bulunan yüksek doymuş yağ nedeniyle etin aşırı alımının kandaki kolesterol seviyesini yükselttiğini ve koroner kalp rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını dile getiren Ünlüdağ, “Etin tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemi de oldukça önemlidir. Haşlama ve ızgara gibi sağlıklı pişirme yöntemleri uygulanmalı, kızartma ve kavurma işlemlerinden kaçınılmalıdır. Et ile yapılan yemekler kendi yağında pişirilmeli ve yağ ilave edilmemelidir” dedi.
Bayram süresi boyunca beslenme düzeni ve öğün saatlerinde değişiklikler olabileceğini hatırlatan Ünlüdağ, bayramdaki en büyük değişikliklerden birinin et ve tatlı tüketimindeki artış olduğuna dikkat çekti. http://www.hurfikir.com.tr adresinden 17 Ocak 2025, 18:06 tarihinde yazdırılmıştır. |