Ek Eğitim Binası törenle açıldı

Lüleburgaz Belediyesi’nce Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’na kazandırılan “ Prof. Dr. Hüseyin Topallar Ek Eğitim Binası ve Sosyal Tesisi, görkemli bir törenle açıldı.
Ek Eğitim Binası törenle açıldı

Lüleburgaz Belediyesi’nce Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’na kazandırılan “ Prof. Dr. Hüseyin Topallar Ek Eğitim Binası ve Sosyal Tesisi, 24 Ekim Perşembe günü saat 10:00’da gerçekleştirilen görkemli bir törenle açıldı.

Öğretim Görevlisi Özge Tuğçe Gökalp’in sunduğu programda ilk konuşmayı Sosyal Tesisin mimarı Boğaçhan Dündaralp yaptı. Böylesi anlamlı bir açılışta ilk konuşmanın bir mimara verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Dündaralp “ Nitelikli çevre ve yapılar, insanların üretkenliklerini arttırmaktadır. Bunun için çevremizde nitelikli binalara yer vermeliyiz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Dernek Başkanı Ali Taylan, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşundan günümüze gelinceye kadar yaşadığı sıkıntıları anlatıp Sosyal Tesisin kazandırılmasındaki katkılarından dolayı Belediye Başkanı Emin Halebak’a teşekkür etti. Yüksekokulun büyümesine rağmen öğrenci sayısının artmadığını belirten Taylan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç’tan Lüleburgaz’a fakülte istedi.

Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise konuşmasında böyle güzel bir binayı kazandırdıkları için Lüleburgaz Belediyesi ve Başkan Halebak’a teşekkür etti. Aykaç “ Bugün burada güzel bir olay için toplandık. Yüksekokulumuza kazandırılan kantin ve konferans salonlarından oluşan ek binamızın açılışını yapacağız. Bu güzel eserin kazandırılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanı Emin Halebak olmak herkese teşekkür ediyorum. Dernek Başkanımızın isteğine gelince biz üniversite olarak üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. İlçemizin ihtiyaçlarını ve taleplerini biliyoruz. Önümüzdeki yıllarda Lüleburgaz’a 4 yıllık Fakülte ve yüksekokul yapılması planlarımızda var” dedi.

Belediye Başkanı Emin Halebak ta konuşmasında kentlerin bilgi, sanat ve kültür üretmesiyle gelişeceklerinin altını çizdi. Halebak “ Önceki Valimiz Hüseyin Avni Coş biz belediye başkanlarını bir toplantıda toplayıp üniversite için destek istemişti. O zaman kendisine istediği desteğin 10 katını vereceğimi fakat Lüleburgaz’a üniversite istediğimizi söylemiştim. Çünkü Lüleburgaz bilime değer veren saygı duyan bir kenttir. Son yıllarda üniversite yerleştirmelerinde Türkiye birinciliğini almamız da bunun göstergesidir. Bizim insanımız çocuklarının okumaları için her fedakârlığı yapar. Belediyelerin üniversite yapabilmeleri mümkün olsaydı en iyi üniversiteyi hemen Lüleburgaz’a yapardık ama maalesef böyle bir yetkimiz yok” dedi. Yüksekokula kazandırdıkları yapının hayırlı olmasını dileyen Başkan Halebak konuşmasında bu kararın alınmasında emeği geçen Belediye Meclisi ve üyelerine teşekkür etti.

Konuşmaların bitiminde protokol hep birlikte sosyal tesisin kurdelesini keserek binayı resmen hizmete açtılar. Daha sonra birlikte sosyal tesisi gezip incelediler. Konferans Salonu’nda eski Yüksekokul müdürlerinden merhum Prof. Dr. Hüseyin Topallar’ın fotoğrafının karanfillerle birlikte en ön sıraya konulduğu gözlenirken açılış töreni verilen kokteyl ile sona erdi.

 

Açılış törenine Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Lüleburgaz Emniyet Müdürü Erkan Kabakçılı, TPAO Trakya Bölge Müdürü Murat Hacıhaliloğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Kevser Özkan ile Hüseyin Kırcıoğlu, Yüksekokul eski Müdürü Hıdır Selçuk Noğay, yeni Müdür Bülent Bayram, Lüleburgaz Yüksekokul Fakülte ve Üniversite Açma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Taylan ve çok sayıda akademisyen katıldı. Gökhan KAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:26 tarihinde yazdırılmıştır.