Sinema ile sağlık buluştu

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı Fonları ile gerçekleştirilen “Sağlıklı İletişim Kuralım” Projesi kapsamında Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda sinema günleri düzenledi.
Sinema ile sağlık buluştu

Perşembe ve Cuma akşamları gerçekleştirilen sinema-sağlık buluşması etkinliğinde telif hakları İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait olan iki sinema filmi Lüleburgaz halkına ücretsiz olarak sunuldu.

Gösterim öncesi etkinlik hakkında bilgi veren Kırklareli İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Çiğdem Cerit “ Projemize logo olarak Kırklareli’nin simgesi olan Karagöz’ü seçtik. Çünkü Karagöz, insanlarla iletişimi kuvvetli mizah yönü yüksek birisidir. Boynundaki stetoskop ile de projemizin amacı olan hastalarla sağlıklı iletişim kurmayı betimlemektedir” dedi.

9 aylık projenin Kırklareli’nde başladığını ve Lüleburgaz’da sinema günleri ile devam ettiğini belirten Proje Koordinatörü Bayburtluoğlu da projenin devamında karikatür sergisi ve sağlık personeline modüler eğitim verileceğini belirtti. Ayrıca düzenlenecek Patlangaç faaliyeti (sessiz oyun) ile de sağlıklı iletişim için dikkat çekileceğini belirtti.

Etkinliğe Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Proje Koordinatörü Diş Hekimi Cihangir Bayburtluoğlu ile sağlık Müdürlüğü çalışanları ve aileleri katıldı.

 

Gökhan KAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.