Sürdürülebilir Çevre Sempozyumu yapıldı

Lüleburgaz Belediyesi’nce düzenlenen “Sürdürülebilir Çevre Sempozyumu”, 26 Aralık Perşembe günü Aşkiye Neşet Çal Salonu’nda gerçekleştirildi.
Sürdürülebilir Çevre Sempozyumu yapıldı

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Kabakçılı, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kırcıoğlu, Belediye Meclis Üyesi Abbas Şen, Belediye Daire Müdürleri ve STK Temsilcilerinin katıldıkları sempozyuma konuşmacı olarak Prof. Dr. Seval Sözen, Doç. Dr. Nevin Yağcı ve Dr. Hakan Dulkadiroğlu katıldı.

Sempozyumun ilk bölümünde Prof. Dr. Sözen katı atık nedir? Atık ve artık arasındaki fark nedir? Belediyenin bu konudaki yükümlülüklerini anlattı. Günümüzde katı atıkların geri kazanımının çok önem kazandığının altını çizerek “ atıklarımızı düzenli depolamayla topladık. Vahşi depolama yaptık. Artık dünya değişiyor ve yeni anlayışla 2020 yılı sonrasında ise bir şeyi atmaya değil geri kazanmaya çalışacağız. Atıkları enerji üretmek için ikinci hammadde olarak kullanmaya çalışacağız. Lüleburgaz Belediyesinin de ambalaj atıklarını toplama konusunda lisanslı bir kuruluş olan 3 K Şirketi ile çalıştığını biliyoruz. Evlere ve işyerlerine konan kutularda çöpler ayrılıp şirketçe alınıp ayrıştırılıyor. Çevre koruma Kanununun 11. maddesi gereğince de belediyeler evsel atıkların toplatılıp bertaraf tesislerini kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmekle yükümlüdürler. Lüleburgaz’da KIRKAB 2 Yerel Yönetim Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi’nin olduğunu da biliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Halebak ise söz alarak “ Atıkların ayrılması konusunda halkımız gerçekten çok duyarlılar. Buradan onlara teşekkür etmek istiyorum. Bizim dağıttığımız karton kutulara atıkları ayrı ayrı koyup kutular dolunca defalarca bizleri arıyorlar. Bu konuda kurum olarak halkımızın gerisindeyiz ve bunu da çözmek için çalışıyoruz” dedi.

Gökhan KAN

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.