GENKAD “Genç Dostu Kentler&Adaylar Toplantısı”na katıldı

Lüleburgaz Genç Katılım Derneği (GENKAD) Genç Dostu Kentler&Adaylar Lansman Toplantısı’na katıldı.
GENKAD “Genç Dostu Kentler&Adaylar Toplantısı”na katıldı

Toplantıya  Trakya Bölgesi’nden Sivil Toplum Kuruluşu olarak sadece  Genç Katılım Derneği katıldı.

GENKAD’ı toplantıda Denetim Kurulu Başkanı Günalp Çakır, temsil etti.

24-26 Aralık 2013 tarihleri arasında Ankara Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantı ile ilgili olarak bir açıklama yapan GENKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ermen “30 Mart 2014 tarihinde ülkemiz, yerel seçimlerini gerçekleştirecektir. Siyasi hayatın temel öğesi seçimler, kuşkusuz demokratik toplumlar için büyük önem arz etmektedir.  Demokratik bir ülke olma yolunda ilerleme iddiasını sürdüren Türkiye, kritik bir seçim sürecinin arifesindedir. Bu seçimlerle büyükşehir, il, ilçe, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar belirlenmektedir. İşte bu noktada ülkemiz seçmeninin önemli kısmını oluşturan gençler, seçimler dolayısıyla kendilerinin siyasi hayata aktif katılım arzularını somut taleplerle dile getirme fırsatını aramaktadırlar. HABİTAT Kalkınma ve Yönetişim Derneği, bu talepleri bir proje formatında olgunlaştırarak gençler adına kazanımlarda bulunma gayesiyle “Genç Dostu Kentler-Genç Dostu Adaylar” mottosu ışığında ülke siyasetçilerine “NEREDESİN?” diye seslenmektedirler. Proje, eylem planından ve hedeflerinden anlaşıldığı üzere iki amaca yönelmiştir: Seçimlerde seçmen olarak önemli bir orana sahip genç nüfusun, aday sayısı olarak da tatmin edici yere gelmesini sağlamak, Ülke genelinde yerel yöneticilerin gençleri karar mekanizmalarında daha etkin kullanmalarını sağlamak. Gerçekleştirilen bu toplantı kapsamında katılımcılar kendi arzularına göre gruplara ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP),  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirildi.  Dernek temsilcimiz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adına Sözcü olan Samsun Milletvekili Prof. Dok. Haluk Koç ile görüştü.  Milletvekili  Haluk Koç Kampa ile ilgili olarak;  Siyaset, elde edeceğiniz bazı kazançları, ki bunlar ekonomik değer de ifade etmektedir. Bir kenara bırakıp içine girdiğiniz bir yerdir. Bende bu zihniyetle siyasete girdim.

Siyaset, statü kazanmak için icra edilen alternatif bir meslek değildir. Siyaset, kısaca kamu hizmeti olarak görülmelidir. CHP olarak yaptığımız tüzük değişikliğiyle seçimlerde adaylarımız içinde  yüzde 10 gençlere yüzde 33 de kadınlara yer vermeyi kabul ettik. Her ne kadar bunu gerçekleştirmede eksik kaldığımız noktalar olsa da bahsi geçen rakamlara ulaşmak azmi ve gayreti içerisindeyiz. Zamanla bu kotalara ulaşacağımıza inanıyorum. Şahsım adına kritik önem arz eden büyükşehirlerde (İstanbul, Ankara, İzmir) bir kadın adayın olmasını arzu ederdim. Gençlerin taleplerini iyi okumak, siyasi örgütlerin ve yönetim mekanizmalarının istisnasız hepsinin üstüne düşen bir görevdir.

 Dünyadaki değerler bizim uzağımızda değildir. Gençlik çalışmalarımızda eksikliklerimiz var ancak son oluşturduğumuz gençlik örgütlenmemizin geniş çaplı olduğuna inanıyorum.

 

Gezi Parkı protestoları, ülke gençliği için bir milattır.  Kampanyanıza olumlu bakıyoruz, parti olarak kampanyanın ruhuna uygun işler yapmaya çalışıyoruz, önerilerinize açığız diyerek görüşlerini dile getirdi.  Toplantı oldukça verimli geçti” dedi. Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:24 tarihinde yazdırılmıştır.