4 yılda 28 bin 800 TL tasarruf ettik

Lüleburgaz Gıda Maddeleri Odası Başkanı İlhan Karaca, kendi dönemlerinde odanın 4 yılda 28 bin 800 TL tasarruf ettiğini söyledi.
4 yılda 28 bin 800 TL tasarruf ettik

Kendilerinden önce Kırklareli’ne evrak götürme ve getirme bütçesinin kullanıldığını da belirten Karaca “2013 yılında Kırklareli’ne odamızdan evrak götürme veya evrak almaya gitmek için kullanılan harcırah bedeli bir gidiş için 150 TL olarak belirlenmişti.  Bir hafta içinde en az bir kere Kırklareli’ne gidiliyor.  Ayda dört defa yılda elli defa en az Kırklareli’ne gidiliyor. Biz bu evrak götürme işlerini kendi imkânlarımızla çözdük. Odadan bir kez bile yolluk harcı kullanmadık. Bu da ayda 600 TL tasarruf olarak odamızın kasasında kaldı” dedi.

İlk bir yıl maaş ve huzur hakkı almadık

Göreve geldiğimizde odamızın ciddi bir miktar borcu vardı. Oda başkanları ve yönetim kurullarının maaş alması zorunlu diye bir madde var. Biz bu maddeyi alıştırdık. Odanın borcu olduğu takdirde yönetim kurulu kararı ile bu maddeyi borçlar ödeneme kadar almayacağız diye uyguladık. İlk bir yıl odamızdan maaş ve huzur hakkı olmadık. Şu an odamızın borcu yok kasasında da parası var.  Odamız üyelerimizin basit ulus muhasebesini tutarak oda üyelerini önemli bir getiri sağlıyor” dedi.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.