Hangisi doğru?

Lüleburgaz’da yaklaşık 400 kişi ile birlikte TREDAŞ faturalarındaki kayıp kaçak bedelini geri almak için dava açan Fahri Keskin “Lüleburgaz Tüketici Hakem Heyeti bizi haklı buldu. Lüleburgaz Adliyesi bizi halklı buldu. Bölge Mahkemesi ise bizi haksız buldu. Bu ülkede kanunlar kurumlara göre değişiyor mu ?” diye sordu.
Hangisi doğru?

Lüleburgaz’da yaklaşık 400 kişi,  tüketicilerden tahsil edilen TREDAŞ Elektrik Faturaları’ndaki Kayıp Kaçak Bedeli’ni geri tahsil etmek için 2012 yılının Mart ayında Lüleburgaz Tüketici Hakem Heyeti’ne dilekçe ile başvuruda bulundu.

Lüleburgaz Tüketici Hakem Heyeti, Kayıp Kaçak Bedeli’ni (KKB) geri almak isteyen vatandaşları haklı bularak dosyayı Lüleburgaz Adliyesi’ne gönderdi.

Lüleburgaz Adliyesi’nde görülen davada da tüketicinin lehine sonuç çıktı. Bu sonuca TREDAŞ Avukatı aracılığıyla itiraz etti.   Edirne Bölge İdare Mahkemesi’nde görülen davayı TREDAŞ kazandı.  Tüketici haksız bulundu.  TREDAŞ Tüketici aleyhine dava açtı. Bunu da kazanınca Mahkeme dava masrafı olarak tüketicilerden yaklaşık biner TL dava masraflarını istemeye başladı.

Kayıp Kaçak Bedeli’ni isteyen vatandaşlardan biri olan Lüleburgazlı Fahri Keskin “Lüleburgaz Tüketici Hakem Heyeti bu ülkenin bir kurumu,  Bölge İdare Mahkemesi’ de bu ülkenin bir kurumu. Birinin kararı başka, diğerinin kararı başka. Bu nasıl iş. Biz dava açtıktan sonra TREDAŞ Kayıp Kaçak Bedeli’ni faturalardan kaldırdı.  Pınarhisar’da böyle bir sıkıntı yaşanmış. Tüketiciler kazanmış.  Doğru birdir.  Kurumlar arası karar farklılığı çok ilginç. Arkadaşlarımızla toplantı yapacağız. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bu sorunu taşıyacağız” dedi. Ertan BAYER 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:25 tarihinde yazdırılmıştır.