Lüleburgaz’ın genç beyinleri yarıştı

Lüleburgaz’ın genç beyinleri yarıştı

Fatih Koleji’nin bu yıl 1. sini düzenlediği İlköğretim Matematik Türkçe Olimpiyatı geçtiğimiz cumartesi günü yapıldı.

Türk Millî Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda; Kırklareli İl’inin ilköğretim okulları 4,5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri arasında Matematiğe ve Türkçeye olan ilgiyi arttırmak, öğrencinin Matematik ve Türkçe seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya, 35 farklı okuldan 624 öğrenci katıldı. Kırklareli’ndeki ilk ve ortaokullarından en iyi öğrencilerin katıldığı İMATO’ da dereceye girenlerin ödülleri, çocuk programcısı Burak Sezen’in sunumuyla 7 Mart Cuma günü sahiplerini bulacak.

Yarışmaya katılan velilerimiz böyle bir organizasyonun Lüleburgaz için çok önemli olduğunu, öğrencilerin il ve ilçe seviyesindeki durumlarını gördüklerini ve okul idaresine organizasyon için çok teşekkür ettiklerini söylediler.

Yarışmada öğrencilere, sınıf seviyelerine göre 40 matematik, 20 Türkçe sorusu yöneltildi. 120 dakika süresince cevaplanan sorular sonucunda Kırklareli’nde bu yılın en iyi Matematik ve Türkçe yeteneklerini belirlenecek. 4,5, 6 ve 7.sınıflarda ilk 20’e giren öğrencilere ve öğretmenlerine 400 TL, 300TL, 200TL, 100TL para ödülü ve derecesine göre madalya, okuluna ise masa üstü bilgisayar, video kamera, fotoğraf makinası, taşınabilir disk ödülleri verilecek.

 

Yarışma ile ilgili okul müdürü Salim Kaplan; “Fatih Koleji’nin bilim, sanat, spor ve proje çalışmalarıyla birlikte sosyal sorumluluk projeleri gibi birçok alanda çalışmalarda bulunduğunu belirterek, bu organizasyonun da öğrenci, veli, okul ve öğretmenler tarafından çok önemsendiğini belirtti. Başarıyı gelenek haline getiren Fatih Kolej’i geçtiğimiz yıl son kez yapılan SBS sınavında Türkiye birincisi çıkarmanın yanında, 19 Fen Lisesi,12 Anadolu Lisesi ve 1 Meslek Lisesi kazandırarak yüzde 100 bir başarıya imza atmıştır. “dedi. İpek KAYA

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:23 tarihinde yazdırılmıştır.