“Halkımız için çalışacağız”

CHP İl Genel Meclis Üyesi Lüleburgaz adayları Bora Terzi, Gürcan Kırım, Yeşim Girgin, Saygın Ersin ve Sadettin Kızmaz gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Fırat Çalışkan’la görüştü.
“Halkımız için çalışacağız”

CHP İl Genel Meclis üyesi Lüleburgaz adayları yaptıkları görüşmede İl Genel Meclisi’nin görevleri hakkında bilgi vererek yapacakları çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

CHP’li adaylarının açıklaması şöyle; “İl Genel Meclisi,5302 Sayılı Kanunla Kurulan İl Özel İdaresinin Karar Organıdır. Stratejik plân ile yatırım ve çalışma programlarını, il özel idaresi faaliyetlerini ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve karara bağlamak. Bütçe ve kesin hesabı kabul etmek, bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ile fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmak. Belediye sınırları il sınırı olan Büyükşehir Belediyeleri hariç il çevre düzeni plânı ile belediye sınırları dışındaki alanların imar plânlarını görüşmek ve karara bağlamak.  Borçlanmaya karar vermek.   Bütçe içi işletmeler ile Türk Ticaret Kanununa tâbi ortaklıklar kurulmasına veya bu ortaklıklardan ayrılmaya, sermaye artışına ve gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulmasına karar vermek. Taşınmaz mal alımına, satımına, trampa edilmesine, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın akar haline getirilmesine izin; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi yirmi beş yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermek. Şartlı bağışları kabul etmek. İl özel idaresi adına imtiyaz verilmesine ve il özel idaresi yatırımlarının yap-işlet veya yap-işlet-devret modeli ile yapılmasına, il özel idaresine ait şirket, işletme ve iştiraklerin özelleştirilmesine karar vermek. Encümen üyeleri ile ihtisas komisyonları üyelerini seçmek. İl özel idaresi tarafından çıkarılacak yönetmelikleri kabul etmek. Norm kadro çerçevesinde il özel idaresinin ve bağlı kuruluşlarının kadrolarının ihdas, iptal ve değiştirilmesine karar vermek. Yurt içindeki ve yurt dışındaki mahalli idareler ve mahalli idare birlikleriyle karşılıklı işbirliği yapılmasına karar vermek. Diğer mahalli idarelerle birlik kurulmasına, kurulmuş birliklere katılmaya veya ayrılmaya karar vermek, İl özel idaresine kanunlarla verilen görev ve hizmetler dışında kalan ve ilgililerin isteğine bağlı hizmetler için uygulanacak ücret tarifesini belirlemek gibi çok önemli görevleri vardır. CHP’den İl Meclisi Adayı olan bizler üstleneceğimiz görevin bilincinde ve bu konuda gerekli yetkinliğe sahip bulunmaktayız. CHP İl Genel Meclis Adayları olan bizlere Lüleburgaz Halkı tarafından, hizmet etme yetkisi verildiği takdirde, Kırklareli İli idari sınırları içinde yaşayan tüm halkımıza ayrım gözetmeksizin en iyi şekilde hizmet edeceğimize, hizmet kriterimizin ranttan değil halkın genel menfaatinden yana olacağına, il genel meclisinde alınacak kararlarda azami ölçülerde adalet ve hakkaniyet ölçütlerine riayet edeceğimize söz veriyoruz” dediler.

 

Adayları tanıyalım

Avukat Bora Terzi: 1977 yılında Giresun’da doğmuştur.  İlk, orta ve lise öğrenimini bu ilde tamamlamıştır.  1999 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezup olup Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2001 yılında Serbest Avukatlığa başlamıştır.

Avukat Bora Terzi:  Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şube Başkanlığı’ndan  yönetim kurulu üyeliği,  Kırklareli Baro’nda bir dönem genel sekreterlik, bir dönem başkan yardımcılığı,  bir dönem yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.  Hale Kırklareli Barosu’nun  Türkiye Barolar Birliği delegeliği görevi ile  Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma  Vakfı’nın genel sekreterliği görevlerini yürütmektedir.  Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Gürcan Kırım: 1965 yılında Lüleburgaz’ın Karamusul köyünde doğmuştur.  Lüleburgaz Lisesi mezunudur.  Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmaktadır.  Karamusul Köyü Delegesidir.  Karamusul Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği kurucusudur.  Ergene Platformu çalışmalarından bizzat bulunmuştur. 2 çocuk annesidir.

Yeşim Girgin: 1972 yılında Lüleburgaz’da doğmuştur.  Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı Bölümü mezunudur.  Mahalle delegeliği, il kadın kurultay delegeliği çalışmaları, ilçe yönetimi çalışmaları, parti içinde çalışmalarda bulunmuştur. Ev hanımı iki çocuk annesidir.

Saygun Ersin: 1965 yılında Paşaköy’de doğmuştur.  İlk, orta ve lise öğrenimi Lüleburgaz’da tamamladıktan sonra ticaret hayatına atılmıştır. 2013 yılında Bağ-Kur’dan emekli olmasına rağmen hala faal olarak iş hayatına devam etmektedir. Uzun yıllar  CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü içinde çeşitli görevler almıştır. 1987 yılından günümüze sırasıyla CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nde mahalle delegeliği, ilçe yönetiminde bir dönem başkan yardımcılığı,  üç dönem ilçe sekreterliği görevlerinde bulunmuştur.  Birçok sivil toplum örgütlerinde yönetim kurulu üyeliklerinde görev almıştır.  Evli ve biri hukuk fakültesinde diğeri ilköğretim 7. sınıfta okuyan iki çocuk babasıdır.

Saadettin Kızmaz: 1954 Umurca Köyü doğumlu olup Lüleburgaz Merkez Yıldız Mahallesi’nde ikamet etmektedir.  Orta ve lise tahsilini Lüleburgaz’da yapmıştır.  1986-2007 yılları arasında Lüleburgaz Özel İdare Müdürlüğü ve bununla birlikte 5 yıl Lüleburgaz Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.  2007 yılında emekli olduktan sonra CHP çatısı altında siyasete atılmıştır.  Halen CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi olup Bayındırlık ve İmar Komisyonu, İçişleri Komisyon Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber: Ertan BAYER

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:19 tarihinde yazdırılmıştır.