Eğitim-Sen’den boykot çağrısı

Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilcisi Mehmet Sezgin Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasında yaşanan çekilmelerle ilgili açıklama yaptı.
Eğitim-Sen’den boykot çağrısı

Sezgin yaptığı açıklama şunları söyledi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), her yıl düzenlediği çeşitli dallarda “Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması”nda, yılın basın fotoğrafı dalında Gezi Parkı eylemlerinin de simgesi olan “Kırmızılı Kadın” resminin seçilmesinin ardından yarışmada ki ana sponsorluğundan çekildi.

Yaşam alanlarına yapılan müdahalelere karşı bir halk ayaklanması olan “Gezi Parkı” eylemlilikleri insanların bir tepkisiydi. Devletin, kadın, yaşlı, çoluk çocuk demeden uyguladığı şiddetine karşı direnişin bir göstergesi ve de sembolü haline gelen “Kırmızılı Kadın” resminin yarışmada, özgür bir jüri tarafından birinci seçilmesini hazmedememişlerdir. Özgür düşünenleri para ile terbiye etmeye çalışmaktadırlar.

Emperyalizmin kaleleri olan bankalar dünyada sermayenin sorunlarını çözerken yoksul halkın küçük birikimlerini dahi kullanmaktadır. Sermaye piyasayı bankalar aracılığıyla denetlerken çalışanların insanca yaşam koşullarını oluşturulması doğrultusundaki tüm çabalara karşı durmuştur. Bankacılık iş kolunda örgütlü olan sendikalara tahammül etmemiş, yeni düzenlemelerle sendikaların yetkisini düşürmüştür. Güvencesiz kalan çalışanlarında kazanımları yok sayılmış güvencesiz, esnek ve rekabete dayalı çalışma koşullarını dayatmıştır.

Bankalar arası rekabet çalışanların maaşlarının yatırılacağı bankanın belirlenmesinde promosyon olayını ortaya çıkarmıştır. İlçemizdeki eğitim emekçileri de maaş ve ücretlerini Vakıfbank’tan almaktadır. Büyük çoğunluğunun vicdanını sızlatan “kırmızılı kadına” saldırı anının resminin birinci seçilmesi nedeniyle takınmış olduğu, para ile terbiyetavrı kabul edilebilir bir durum değildir. Bu nedenle bankada olan birikimlerimizi, kredi kartlarımızı ve diğer para alışverişlerinin sonlandırmaya ve yeniden gözden geçirmeye tüm eğitim çalışanlarını davet ediyoruz.

Ayrıca, Gezi parkı eylemlerine katılan Eğitim-Sen li öğretmenleri bir cadı avı ile çeşitli soruşturmalarla baskı altına alma, öğretmenleri, polis fezlekeleriyle soruşturma dahi tamamlanmadan görevden atmalar, hızla devam etmektedir. Siyasal iktidar Gezi Parkı olayının hıncını, demokratik ve sendikal işlevlerini yerine getiren sendikamız ve üyelerimizden almaya çalışması ayrıca ibret verici bir durumdur. Hiçbir baskı bizi emek ve demokrasi mücadelesi yolundan vaz geçiremez.”

Ertan BAYER

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.