Şehitler için pedala bastılar

Lüleburgaz Bisiklet Derneği üyelerinden oluşan 12 kişilik bisikletçi grubu, geçtiğimiz hafta Cuma günü saat 17.00’de Lüleburgaz Yıldızlar Futbol Akademisi (LYFA) önünde gerçekleştirilen tören sonrasında Çanakkale’ye doğru pedal çevirmeye başladılar.
Şehitler için pedala bastılar

LYFA’nde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcısı Rasim Arslan, Lüleluburgaz belediyesi Daire Müdürleri ve bisiklet tutkunları katıldılar. Başkan Halebak yaptığı açıklamada “ Atalarımızın kanlarını dökerek kazandıkları Çanakkale Zaferini ve Şehitlerimizi anmak adına gerçekleştirilen bu turda bisikletçilerimiz de dökecekleri terle Şehitlerimizi yad edecekler. Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyor Çanakkale Destanını yazan Kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi. Lüleburgaz Bisiklet Derneği Üyelerini de kutlayan Halebak, kendilerine her zaman destek vereceklerini, önümüzdeki günlerde Lüleburgaz’da bisiklet ve motorcular için bir akademi inşa etme düşünceleri de olduğunu söyledi. Daha sonra Halebak Bisiklet Derneği bisikletçileri ile birlikte bisiklete binip LYFA’nde bir kısa tur attı. Sonrasında Dernek Bisikletçileri Çanakkale’ye doğru yola çıktılar.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen, Çanakkale Zaferini kutlayıp Çanakkale Şehitlerini anmak için düzenlenen turda bisikletçilerin yaklaşık 230 kilometre pedal çevirdikten sonra Çanakkale’ye varacakları belirtildi. Gökhan KAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.