Aldemir'den "Demokratik kurallar" konferansı

Lüleburgaz İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı ve Lüleburgaz İlçe Mili Etiğim Müdürlüğü işbirliği ile dün "Demokratik kurallar" konferansı düzenledi.
Aldemir'den

Lüleburgaz İlçe Mili Etiğim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansta Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, demokratik kurarları anlattı.

Eğitim ile demokrasi arasında doğrudan bir ilişki olduğunu beliren Aldemir, eğitim artığı sürece demokrasinin de arttığını onun için eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Toplumların rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için kuralar yapıldığını ifade eden Aldemir, “Kurarlar yapılırken bir tarafı değil tüm toplumun ortak çıkarlarını kapsayacak şekilde yapılıyor. Kurallar demokratik olmalıdır ki herkese eşit haklar versin. Çünkü herkese demokrasi gerekiyor. Demokrasi herkese fırsat eşitliği sunuyor. Fakirle zengin arasında fırsat eşitliği sağlıyor. Çoğunluğun yanında azınlığın haklarını da korunuyor” diye konuştu.

Bazen kendisine dava açmak için gelenlere empati yapmalarını tavsiye ettiğini belirten Aldemir, “Olaylar karşısında bizler daha sakin ve duyarlı düşünürsek olayın daha iyi çözülmesini sağlarız. Aslında empati kurmakta bir demokrasi işaretidir” dedi.

Aldemir daha sonra mahkemelerin işleyişi hakkında bilgiler verdi ve sorulan soruları cevapladı.

Konferans sonunda da İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Aldemir’e teşekkür plaketi sundu.

 

Yılmaz ORUÇ

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:15 tarihinde yazdırılmıştır.