MİRAÇ KANDİLİ’NİZ mübarek olsun

Lüleburgaz İlçe Müftüsü İsmail Günay, tüm İslam Aleminin Miraç Kandilini kutlayıp savaşların bitip birlik ve beraberliğin hüküm sürdüğü bir dünya temenni etti.
MİRAÇ KANDİLİ’NİZ mübarek olsun

Müftü Günay “Her yıl Recep ayının 27. gecesi, kandiller geçidinin ikincisi olan Miraç Kandili olarak kutlarız. Bu yıl  25 Mayıs 2014 Pazar  gününü, 26 Mayıs 2014 Pazartesi  gününe bağlayan  gece Miraç Kandilidir. Çok mukaddes ve çok feyizli bir geceyi, mübarek İsra ve Miraç Kandilini bir kere daha idrak etmenin mutluluğunu yaşayacağız.

Miraç; Alemlerin rahmeti, insanlığın eşsiz ahlak örneği sevgili Peygamberimizin Mekke’deki Mescid-i Haramdan, Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya, oradan da semanın ilahi derinliklerini görmek ve Allah’ın Yüce katına kabul ediliş olayıdır.

Allah’a yakınlığın en üstün derecesi olan Miraç, beşer anlayışı çizgisinin ötesinde bir olaydır.

Bu gecede Yüce Allah, her türlü keyfiyet ve kemiyetten uzak, kulu ve sevgili Pey- gamberini, sonsuz kudretinin eserlerini göstermek üzere, yüce katına kabul etmiş ve me- leklerin bile çıkamayacağı makamları gezdirmiştir.

Allah’ü Teala miraçta Peygamberimize üç ilahi ihsanda bulunmuştur.

BUNLAR:

Beş vakit namaz,

Allah’a ortak koşmayanların affedileceği,bağışlanacağı müjdesi,

Bakara suresinin sonundaki üç ayet-i kerime ki; İslamın inanç esaslarını tamamlamakta ve müslümanların çektikleri üzüntü ve sıkıntıların sona ereceği müjdesi

O halde,bu geceği nasıl değerlendirelim? Öncelikle:Günahlarımızın affı için Allaha dua etmeli, tevbe etmeli ve bağışlanmamızı istemeliyiz.Miracın armağanı olan ve mü’mi- nin de miracı olan  beş vakit namazlarımızı her zaman kılmalıyız.

Bu geceği vesile bilerek, kılamadığımız namazlarımızı kaza etmeliyiz. Ölmüşlerimi- zi rahmetle yad etmeliyiz. Kur’an okumalıyız. Allah’ın bize lutfettiği sayısız nimetlere de şükretmeliyiz.

Her kandilde olduğu gibi  Miraç Kandilinde de, Akşam namazı ile Yatsı namazı ara- sında  Müftülüğümüzce tertiplenen, merkez Sokullu Mehmet Paşa Camiinde Mevlid-i şe- rif  okunacak ve va’z-u nasihat yapılacaktır.  Programa iştiraklarınızı beklerim.

Bu vesile ile Lüleburgaz’da yaşayan vatandaşlarımızın, Müslüman Türk Milletinin ve İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor; dünyada, islam dünyasında,bilhassa Mescid-i Aksa ve çevresinde cereyan eden menfûr olayların son bulmasını, bu kandilin, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, savaş ve şiddetin yerini  huzur ve barışın almasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum.

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN” dedi.

 

Gökhan KAN                                                                                                              

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:21 tarihinde yazdırılmıştır.