Fitre Miktarı belirlendi

Lüleburgaz İlçe Müftüsü İsmail Günay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca önümüzdeki Ramazan ayında verilecek Fitre miktarının belirlendiğini belirtti.
Fitre Miktarı belirlendi

Temel ihtiyaçlarının dışında belli bir mala sahip olan Müslümanların Ramazan ayında fakirlere verdikleri sadakaya “fıtır“ sadakası dendiğini, başın ve bedenin zekatı olarak da bilinen fıtır sadakasına “fitre” dendiğini İlçe Müftüsü Günay, “Dinimizde zengin olan kimsenin, hem kendisinin, hem de erginlik çağına gelmemiş olan çocuklarının fitrelerini vermesi caizdir.Fitre, Ramazan ayında fakirlere verilen bir sadaka olduğu için fitrenin bayramdan önce verilmesi en güzel davranıştır. Çünkü fitre vermenin amacı, fakirlerin bayram hazırlığı yapabilmelerini ve bayramı neşe ile karşılamalarını sağlamaktır. Fitre, bayram günü veya daha sonra gecikmeli olarak da verilebilir. Fitre verirken niyet etmek önemlidir” dedi.

Günay, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca yaklaşan Ramazan öncesi bu yılki fıtır sadakası miktarının da 10 TL olarak belirlendiğini belirlenen rakamın “asgari miktar” olduğunu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığını da  ifade etti.

 

Gökhan KAN 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:20 tarihinde yazdırılmıştır.