Lüleburgaz’da seyyar satıcılar denetlendi

Lüleburgaz Pazarcılar Odası, Zabıta, Emniyet ve Maliye memurları ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerle ilçede izinsiz satış yapan seyyar satıcıları satış yapmamaları konusunda uyardı.
Lüleburgaz’da seyyar satıcılar denetlendi

Özellikle Edirne Uzunköprü civarından karpuz satmak için Lüleburgaz’a gelen bazı satıcılar ise “Bizler üreticiyiz ve malımızı satıp kazanmanın derdindeyiz. Kimseye zararımız yok” diyerek kendilerini savundular.

Maliye memurlarının tutanak tuttukları denetimlerde kente şehir dışından gelerek müstahsil belgesi olmadığı halde satış yapmaya çalışan seyyar satıcılar uyarıldı. Oda Başkanı Abdullah Koç, özellikle şehir dışından gelip satış izni olmadan satış yapan satıcıların Lüleburgaz esnafını da baltaladığını, başlatılan denetimler ile birlikte bunun önüne geçmek istediklerini belirtti. Denetimlerin süreceğini ve tutanak tutulan satıcıların bir daha satış yapmaya çalıştıklarında cezai işleme tabii tutulacaklarını söyledi.

Koç “Halkın sağlığını düşünmek zorundayız. İlçe merkezine dışarıdan birçok satıcı geliyor. Vergisini ödeyen esnafın yanında hiçbir vergi ödemeyen kontrolden uzak satış yapanlara göz yummamız mümkün değildir. Bunun için denetimler devam edecek” diye konuştu.

Gökhan KAN

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:15 tarihinde yazdırılmıştır.