Köylülerin mera isyanı

Lüleburgaz’ın köylerinde bulunan meraların Kırklareli Mera İl Komisyonu tarafından büyük hayvan çiftliklerine kiraya verilmesi için karar alındığını ileri süren köylüler bu karara tepki gösterdiler.
Köylülerin mera isyanı

Lüleburgaz’a bağlı köylerin muhtarları, Lüleburgaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne gelerek köylerdeki meraların kiralanıp kiralanmayacağı konusunda bilgi aldılar.

 

Muhtarlar çıkışta gazetemize yaptıkları açıklamada; “Köylerimizdeki meralar Kırklareli Mera İl Komisyonu tarafından büyük hayvan çiftliklerine kiralanması için karar alındığı yönünde duyum aldık. Biz bu kararı önlemek için ilk önce Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne oradan da Kırklareli Valiliği’ne kadar çıkacağız. Meralar köylülerindir ve buralar zaten köylünün hayvanına yetmiyor. Buraların kiralanmaması için gerekli tüm yasal çalışmaları yapacağız” dediler.

 

Köylülerden büyük tepki

Diğer taraftan Lüleburgaz’ın köylerinde hayvancılıkla uğraşan köylüler ise bu karara çok tepkili olduklarını söylediler. Köylerdeki meraların zaten kendi hayvanlarına yetmediğini belirten köylüler, “Bu karar asla kabul edilemez. Biz hayvanımızı nerede otlatacağız. Bu karar tüm köylüleri mağdur edecektir ve bu karardan biran önce dönülmesini bekliyoruz” dediler.

 

Yılmaz ORUÇ

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:22 tarihinde yazdırılmıştır.